Головна Новини Політика рада Екологічний комітет ВРУ підтримає перезавантаження конкурсу на главу Держлісагентства, -очільник Комітету Бондаренко
commentss НОВИНИ Всі новини

Екологічний комітет ВРУ підтримає перезавантаження конкурсу на главу Держлісагентства, -очільник Комітету Бондаренко

Олег Бондаренко вважає, що на керівній посаді в Держлісагентстві повинні бути люди, які не мають негативного політичного або професійного шлейфа

18 серпня 2021, 10:08
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної ради з питань екологічної політики підтримає міністра захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Романа Абрамовського, якщо той вирішить перезавантажити конкурс на главу Державного агентства лісових ресурсів. Про це виданню "Коментарі" заявив голова Комітету, член фракції "Слуга народу" Олег Бондаренко.

Екологічний комітет ВРУ підтримає перезавантаження конкурсу на главу Держлісагентства, -очільник Комітету Бондаренко

Олег Бондаренко - фото з відкритих джерел

Раніше ЗМІ повідомляли , що в фінал конкурсу вийшов Володимир Бондар, який уже обіймав посаду очільника агентства в 2017-2019 роках. Рішення подавати його кандидатуру на затвердження в Кабмін приймає міністр Роман Абрамовський.

"... Людей, які можуть бути замішані в зловживаннях на ринку лісматеріалів, незаконних вирубках, незалежно від того, пройшли вони конкурс чи ні, не варто було б їх розглядати на посади керівників. Моя думка як голови комітету — в галузі повинні бути тільки люди, які не мають за собою негативного політичного або професійного шлейфу ... У 2019, коли ми прийшли до влади, тільки ледачий не говорив, що лісагентство — це корумпована структура, яка вчиняє незаконні вирубки , не наповнює бюджет і не здійснює головну функцію — збереження лісів. Лісагентство не виконувало свою головну функцію, про що свідчили і пожежі, які сталися в 2020 році, з якими ми дивом впоралися. Вони виникли не тільки через засуху, а через те, що кошти, які виділялися лісагентству на закупівлю техніки, обладнання, протипожежні заходи — витрачалися даремно або розкрадалися", — вважає Олег Бондаренко.

За словами очільника екологічного Комітету, за останні півтора року очевидне поліпшення ситуації в лісагентстві.

"Це результат діяльності нового керівництва, і ця діяльність була скоординована з міністерством і профільним парламентським комітетом. Тому зараз говорити про повернення на керівні посади людей, які під час перебування керівниками привели галузь до такого стану — як мінімум некоректно. Я впевнений, що міністр Абрамовський, перебуваючи на своєму місці — а він знаходиться на своєму місці як міністр, — перезавантажить конкурс. Якщо буде здійснена перезавантаження конкурсу, і я, і комітет, схвально поставимося до цього ", — резюмував Олег Бондаренко.

Главу Комітету підтримав і його колега Олександр Матусевич, який також представляє "Слугу народу".

"В першу чергу агентство повинен очолювати фахівець. Наскільки мені відомо, Бондар не є фахівцем. А людина, яка зараз очолює лісове господарство (Юрій Болоховець — ред.) — молодий, пройшов всі управлінські ступені в галузі, готовий реформувати галузь. Перші кроки з реформування вже зроблені, але вони мають сильний опір системи ... На мій погляд, потрібне перезавантаження конкурсу ", — заявив нардеп.

Нагадаємо, Володимиру Бондарю закидають той факт, що під час його керівництва Держлісагентство припинило продавати ліс через аукціони, а Україна прославилася на весь світ як один з головних постачальників нелегальної деревини на міжнародний ринок. Згідно з дослідженням британської неурядової організації Earthsight, експорт лісу з України в ЄС в 2017 році перевищив позначку в мільярд євро. І, за оцінками дослідників, 40% цього лісу було вирубано або продано незаконно. За даними Рахункової палати, в 2017-2018 роках в Україні незаконно вирубали лісу майже на мільярд гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини