Головна Новини Політика рада До чого готуватись і що робити Україні через війну: новий виклик
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого готуватись і що робити Україні через війну: новий виклик

Одним з серйозних викликів для країни стане велика кількість скалічених людей, до чого треба готуватись вже сьогодні

19 липня 2023, 16:29 comments2234
Поділіться публікацією:

Після завершення війни значним викликом для України стане велика кількість інвалідів та людей, які отримали травми під час бойових дій. Готуватись до цього треба вже зараз, заявила народний депутат від партії "Слуга народу" Анна Пуртова. Про це повідомляють "Коментарі".

До чого готуватись і що робити Україні через війну: новий виклик

Анна Пуртова про нові виклики для українського суспільства

"Ми повинні зрозуміти, почати говорити про те, що, на жаль, у нас буде дуже багато людей з інвалідністю, — зазначає Анна Пуртова в інтерв'ю для "Коментарів". — Ми зараз зробили такий проєкт з Назаром Романюком — про те, що доставляємо різне медичне обладнання в лікарні, які займаються саме військовими, нашими пораненими за кордоном. Це важкувато "пробити", домовитися, але зараз воно вже потрошечку працює. На жаль, у нас буде дуже багато таких людей. Бо кожен раз, коли приїжджаємо в лікарню перевірити, підписати акти, поговорити з головним лікарем, я прошу, якщо це можливо, поспілкуватися з військовими. І бачу, що ми вже повинні робити щось, щоб наші міста були комфортними для цих людей. Вони не повинні побачити жодного натяку, що їм десь буде незручно пересуватися. І це питання не лише влади, це питання до кожного з нас".

Перші кроки з перетворення міського середовища на більш комфортне для травмованих військовиків та інших осіб з обмеженими можливостями Анна Пуртова разом з відомим українським урбаністом  Владиславом Самойленком вже зробила.

"Ще до війни Владислав Самойленко розробив громадський проєкт по створенню наземного пішохідного переходу на "Арсенальній", — розказує Анна Пуртова. — Він подав це на громадський бюджет Києва, виграв його, але на етапі підписання паперів зіткнувся з усіма колами "пекла": "Тут підпис не поставлю. Тут ще принесіть. Тут приходьте завтра". Ми скооперувалися і почали робити цей пішохідний перехід разом. Але нам не вистачало тих грошей, які він отримав, і підключили знову ж таки бізнес, який поруч знаходився, — нам профінансували розробку проєкта. Потім я ще "додала" гроші з державного бюджету, і ми зробили цей наземний перехід. Зараз, коли  їду в Раду, стою там на світлофорі і бачу, як йдуть літні люди, батьки з візочками, дітки на велосипедах, дуже з цього тішуся".

- Ось таке ми повинні зробити по всьому місту, щоб всім було зручно, особливо нашим військовим. Коли вони повернуться, відчуватимуть  себе комфортно, — додає парламентарка від партії "Слуга народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини