Головна Новини Політика рада Для виготовлення комплексів «Стугна-П» для ЗСУ парламентарі передали 130 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Для виготовлення комплексів «Стугна-П» для ЗСУ парламентарі передали 130 млн грн

Гроші, які б мали піти на фінансування статутної діяльності політсили, підуть на виробництво протитанкових ракетних комплексів

6 грудня 2022, 16:50
Поділіться публікацією:

Про це йшлося на спільній пресконференції у Military Media Center, пишуть "Коментарі". Долучилися до неї заступниця Міністра оборони України Ганни Маляр, заступник начальника Генштабу ЗСУ Олександр Кириленко та представник депкорпусу ВРУ Олена Шуляк.

Для виготовлення комплексів «Стугна-П» для ЗСУ парламентарі передали 130 млн грн

протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П»

 

Передані гроші будуть спецпризначенням на рахунок НБУ, а тому — вітчизняному виробнику ПТРК — КБ "Промінь". "Стугну-П" успішно використовують наші військові для знищення ворожих цілей на далеких дистанціях: танків, РСЗВ та гвинтокрилів супротивника. За словами Ганни Маляр, цьогоріч Україна виділила для Міноборони 131 млрд гривень. Однак після широкомасштабного вторгнення Росії витрати суттєво збільшились.

 

"Сьогодні щомісяця лише на грошове забезпечення бійців Міноборони виплачує понад 70 млрд грн, каже високопосадовиця. - Те, що сьогодні, саме в день ЗСУ, кошти передаються для Збройних Сил України на суму 130 млн грн від парламентарів для підтримки вітчизняного виробника — символічно. Бо ми переможемо тільки тоді, коли ми разом".

 

Генерал-майор Олександр Кириленко принагідно подякував українському народу за потужну підтримку військових та привітав ініціативу народних обранців щодо виділення додаткових коштів для ЗСУ.

 

"Та ініціатива, яку запроваджено політичними силами нашої держави, спрямована на дуже потужну зброю. Результати діяльності протитанкової зброї ми бачимо щоденно в кількості знищеної ворожої техніки, яка вимірюється тисячами. Ця ініціатива стане ще кращою, якщо буде підтримана іншими політичними силами щодо підтримки нашого виробництва, і підтримки наших Збройних Сил", — наголосив заступник начальника Генштабу.

 

Щодо головного фінансового документа країни на наступний рік, то він має назву "Бюджет Перемоги". Як наголошує депутатка ВРУ Олена Шуляк, значна частина коштів - понад 17% ВВП - це саме бюджет на підвищення обороноздатності країни. А це більше трильйона гривень. Ми сподіваємося, що вистояли у 2022 році з меншими бюджетами, у 2023 році ми обов'язково переможемо ".

 

Як раніше писали "Коментарі", бюджет-2023 обумовлений війною: на оборону виділяються рекордні суми. Це найкритичніша для країни стаття. Ця цифра зараз є однією з найбільших у світі. Наші оборонні витрати сьогодні є рекордними, це дуже серйозна ноша для держбюджету, хоча, звичайно ж, потрібна.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини