Головна Новини Політика рада Депутати розблокували роботу НАЗК
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати розблокували роботу НАЗК

Народні депутати прийняли закон, який відновлює повноваження НАЗК

15 грудня 2020, 12:05
Поділіться публікацією:

Парламентське засідання дозволило продовжити роботу антикорупційного агентства, діяльність якого була заблокована після рішення Конституційного суду України. Тоді ще таке рішення назвали скандальним, оскільки воно викликало широкий громадський резонанс — громадяни вийшли на мітинги протесту під стіни КСУ.

Депутати розблокували роботу НАЗК

Депутати відновили повноваження НАЗК

Тепер же робота Національного агентства по запобіганню корупції (НАЗК) відновлена.

За законопроект №4470 віддали свої голоси 300 народних депутатів. Закон відновлює повноваження НАЗК, в тому числі стосовно суддів і суддів КСУ.

Тепер, згідно зі змінами, які вносяться в закон "Про запобігання корупції", НАЗК наділяється повноваженнями і правами для забезпечення повноцінного функціонування Агентства.

Закон прописує порядок реагування агентства на виявлення порушень відповідного закону, виявлення ознак корупційних і пов'язаних з корупцією правопорушень. Встановлюються особливості такого реагування в разі вчинення даних дій суддями або суддями КСУ.

Автори документа передбачили й відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відзначається, що перевіряти декларації чиновників буде НАЗК, проте для суддів, які відчувають на собі тиск, ввели механізм скарг.

Як повідомляв портал "Коментарі", 7 грудня, у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект, який дозволить розблокувати роботу Національного агентства з питань запобігання корупції. Робота державного відомства була заблокована після скандального рішення Конституційного суду України від 27 жовтня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини