Головна Новини Політика рада Депутати провалили голосування за легалізацію зброї в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати провалили голосування за легалізацію зброї в Україні

За законопроект №4335 проголосували всього 88 нардепів

4 березня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

Верховна Рада не підтримала в першому читанні законопроект №4335 про обіг цивільної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї. Альтернативний проект закону №4335-1 також не набрав необхідної кількості голосів.

Депутати провалили голосування за легалізацію зброї в Україні

У Раді не підтримали легалізацію зброї в Україні - фото з відкритих джерел

Так, за законопроект №4335 проголосували всього 88 нардепів, а за альтернативний — 78 парламентаріїв з необхідних 226.

У документі прописані загальні принципи ведення обігу вогнепальної зброї та бойових припасів та діяльності стрілецьких тирів і стрільбищ.

Документом передбачено також посвідчення для власника зброї. У ньому будуть вказані категорії зброї, яку може придбати власник. На кожну одиницю зброї передбачений технічний паспорт. Він буде містити відомості про власника та серійний номер зброї.

Право на отримання посвідчення власника зброї мають дієздатні громадяни, які не мають медичних протипоказань,  судимості, яка погашена або знята в установленому законом порядку, і не притягувалися до адміністративної відповідальності протягом останнього року.

У законі також прописано обов'язкове страхування цивільної відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третій особі або її майну внаслідок володіння, зберігання чи використання зброї.

Закон визначає заборонену до цивільного обороту вогнепальну зброю, боєприпаси до неї, частини зброї та додаткове обладнання до зброї.

Документом регулюються питання придбання у власність юридичними особами громадянської вогнепальної зброї та боєприпасів до неї, успадкування, збереження та застосування такої зброї для захисту тощо.

Нагадаємо, що раніше правоохоронці накрили українських військових, які торгували зброєю із зони ООС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

5 березня 2021, 11:53

Если дадут разрешение на покупку ствола, то я его начну применять на наших дорогах, и думаю сразу половина водителей придурков которые подрезают или нагло едут исчезнут с лица земли. так же буду применять где всякое жлабье едет в транспорте. И тогда наше общество станет светлее.

куку

4 березня 2021, 19:16

В Украине разрешено покупать оружие вплоть до автоматов Калашникова , переделанных под одиночные. В Европе такого нет нигде . в Германии сажают за нож длиннее 9 сантиметров. О чем вся эта истерия ?

Олег

4 березня 2021, 16:30

Боятся гады.

R

4 березня 2021, 16:30

Та нічого дивного--в них стволи і так є. А прості "раби", поки самі не заберуть зброю, будуть рабами.


Новини