Головна Новини Політика рада Депутати працевлаштували помічниками родичів, непогано заробивши за рахунок бюджету - «Схеми»
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати працевлаштували помічниками родичів, непогано заробивши за рахунок бюджету - «Схеми»

Депутати "обмінюються" родичами, беручи помічниками на зарплату з бюджету

22 жовтня 2021, 07:54 comments5128
Поділіться публікацією:

Майже 4,5 мільйона гривень коштів українських платників податків довелося витратити на 12 родичів депутатів, яким довелося освоювати нову цікаву посаду помічника нардепа. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться в матеріалі програми "Схеми".

Депутати працевлаштували помічниками родичів, непогано заробивши за рахунок бюджету - «Схеми»

Помічники нардепів. Фото: програма Схеми

У розслідувачів з'явилася інформація, що найбільше з бюджету отримала Вікторія Уліганець, дружина нардепа від "Слуги народу" Олександра Мережка. Жінка поповнила сімейну скарбницю на понад, ніж 754 тисячі гривень. З січня 2020 року вона працевлаштована помічницею ще у одного нардепа з президентської фракції Ігоря Марчука. Так середня її зарплата склала 41800 гривень на місяць. Але ця зарплата виявилася дріб'язковою в порівнянні з розміром премій, які їй виписав все той же Ігор Марчук. Премії складали 50 тисяч гривень. У підсумку, зарплата помічниці склала майже 92 тисячі.

Дружина нардепа "Слуги народу" Олексія Кузнєцова Аліна, як помічниця парламентарія, також непогано заробила за рахунок бюджету — понад 672 000. З березня 2020 року вона працевлаштована у "слуги народу" і колишнього актора "Студії Квартал 95" Олександра Кабанова.

Ще один близький родич депутата, на посаді помічника заробив вже більше 630 тисяч гривень. Мова про сина нардепа від "Слуги народу" Андрія Задорожного Івана. Планувалося, що Іван буде допомагати з законотворчістю своєму батькові, отримуючи зарплату 24 тисячі гривень. Але вже через два тижні відкликали його, і в той же день Іван був працевлаштований помічником у колеги свого батька — "слуги" Андрія Костіна. Цікаво, що у нардепа Костіна є дочка Анастасія. Так ось вона стала помічницею у Андрія Задорожного. Її заробіток склав 600 тисяч гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Схеми" відновили видалені кадри нападу на них в "Укрексімбанку".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Вася

23 жовтня 2021, 21:02

Это самая настоящая МАФИЯ.

Старожил

23 жовтня 2021, 20:13

Валерий Гнездилов, Хлебное место пусто не бывает... А ну ка... от 20 штук в месяц на руки - и за что??? Примечательно, что такое было и раньше (и еще похлеще было...). Однако, раньше об этом не писали на сайтах... Сейчас пишут, хотя от этого особо ничего не меняется. Но, всё же, что то таки изменилось... Как там в песенке: "...мы лучше жить не стали, но все таки настали немножечко другие времена...".

Валерий Гнездилов

23 жовтня 2021, 13:18

Дело не в зарплатах и родственных связях а в том что ничего не сделано чтоб народ жил лучше, вот это и есть корень проблемы возмущения общества.

Ираида

23 жовтня 2021, 07:44

От уроды!

Харя Кришны

22 жовтня 2021, 10:18

Гость, Да, это не коррупция. Это форменное б...ство.

Харя Кришны

22 жовтня 2021, 10:17

Украинец, эта статья сделает нас немного разборчивей на выборах. Есть много людей, которые мало интересуются властью, политикой и т.д. Случайно прочитав эту статью, они могут задуматься. Не факт, конечно. Но власть поняла, что нужно ориентироваться не на думающих людей, а на массу. А масса очень инертна, на нее действовать нужно постоянными напоминаниями.

Гость

22 жовтня 2021, 10:15

Браво... Ну это же не коррупция, правда?

Срань

22 жовтня 2021, 08:07

я вспоминаю, как зеленский заливал перед своими выборами по поводу кумовства во власти, помните? всё это было словосрнаством и полным пиздежем. надоело.

Украинец

22 жовтня 2021, 08:03

Скажите, а для чего эта статья, чтобы призывать свергнуть существующий строй? Для чего нам это знать, зачем нам заглядывать в чужие карманы, давайте в конце то концов сами зарабатывать и не заглядывать в чужие карманы. То что у наших депутатов аппетиты не меряные это мы знаем все, а кто это может остановить, как по мне так это должен делать президент, а он видимо в доле. Вообщем не понятно для чего и для кого эта статья, наверное для того чтобы лишний раз посмеяться с самих себя и убедиться в нашей с вами беспомощности.


Новини