Головна Новини Політика рада Депутат від партії "Голос" Інна Совсун отримує виплати з благодійного фонду
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутат від партії "Голос" Інна Совсун отримує виплати з благодійного фонду

Так, нардеп заробила понад 2 млн грн

18 березня 2021, 12:51
Поділіться публікацією:

Народний депутат від фракції "Голос" Інна Совсун не сплачує податки з доходу від здійснення підприємницької діяльності, адже веде бізнес через благодійний фонд. Про це свідчать декларації про доходи народної обраниці. 

Депутат від партії "Голос" Інна Совсун отримує виплати з благодійного фонду

Інна Совсун - фото з відкритих джерел

Справа в тім, що Совсун, паралельно із депутатською діяльністю, є викладачем Київської школи економіки. Там вона отримує чималу заробітну плату, не лише як викладач школи (що не заборонено законом про діяльність народного депутата), а й як підприємець (така діяльність не сумісна зі статусом нардепа).

Так, до прикладу, у 2019 році Совсун отримала від приватної установи (ПУ) "Київська школа економіки" 59,6 тис. грн заробітної плати за викладацьку діяльність. Та окремо, в 2019 році Совсун отримала ще 708 тис. грн доходу від заняття підприємницькою діяльністю. Ці кошти сплатив їй уже благодійний фонд тієї самої "Київської школи економіки". Крім того, в 2019 році БФ виплатив Совсун 88 тис. грн у якості гонорару. Загалом в 2019 році БФ "Київська школа економіки" сплатив Совсун майже 800 тис. грн. 

У 2018 році Совсун отримала від ПУ "Київська школа економіки" всього 37 тис. грн заробітної плати за викладацьку діяльність. А ще майже 900 тис. грн Совсун отримала від "Київської школи економіки" через благодійний фонд. 

Крім того, в 2018 році БФ виплатив Совсун 328 тис. грн доходу від заняття підприємницькою діяльністю. Тож, в 2018 році БФ "Київська школа економіки" сплатив Совсун понад 1,2 млн грн. А за два роки БФ "Київська школа економіки" сплатив Совсун понад 2 млн грн.

Цілком ймовірно, що Київська школа економіки виплачує своїм викладачам заробітні плати через БФ з метою ухилення від сплати податків, які не сплачують й отримувачі-підприємці, на кшталт, Совсун. 

Сама депутатка декларує свої комерційні відносини зі школою з одного боку як "викладацьку діяльність", за яку отримує невелику зарплату. І це відповідає чинному законодавству та не суперечить її статусу нардепа. Але з іншого боку, набагато більші суми від школи вона отримує у статусі "підприємця" від благодійного фонду. І така практика, вочевидь, сумнівна як з точки зору податкового законодавства, так і з точки зору закону про діяльність народного депутата.

Нагадаємо, раніше Совсун втрапила у скандал через неграмотність, за що її жорстко розкритикувала Ірина Фаріон. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тоня

19 березня 2021, 01:33

навчилися як не платити податки...притягнути до відповідальності...лишати депутатства ..


Новини