Головна Новини Політика рада Демобілізація військових: яке рішення готується ухвалити Рада
commentss НОВИНИ Всі новини

Демобілізація військових: яке рішення готується ухвалити Рада

У парламенті обговорюють ідею демобілізації військових через 18 чи 36 місяців безперервної служби

28 листопада 2023, 15:40 comments1573
Поділіться публікацією:

Робоча група Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки напрацювала вже два нові законопроєкти про мобілізацію в Україні. Як повідомив член комітету Федір Веніславський в інтерв'ю сайту "Обозреватель", один із них стосується соцзахисту військових, а інший буде націлений на вдосконалення самого процесу мобілізації та проходження військової служби.

Демобілізація військових: яке рішення готується ухвалити Рада

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Що стосується соціального захисту, то передбачається системно врегулювати питання, пов'язані з відпустками, у тому числі тих, хто повернувся з полону, при народженні дитини та інше. Наприклад, пропонується нова додаткова відпустка із збереженням грошового забезпечення тривалістю 90 календарних днів військовослужбовцям, які звільнені з полону (крім тих, хто відмовився від подальшого проходження служби та бажає звільнитися)", — заявив Веніславський.

Також Веніславський зазначив, що влада хоче законодавчо закріпити права військових на демобілізацію. У парламенті точаться дискусії щодо ідеї демобілізації військових протягом 18 чи 36 місяців безперервної служби. Однак поки що все це на рівні обговорення та остаточного рішення з цього приводу все ще не прийнято, уточнив парламентарій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — співробітники ТЦК (військкоматів) не мають права вимагати у людей документи на вулиці та вручати повістки, стверджує секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко. Проте, уточнив він, до кінця року у співпраці з Міноборони, Генштабом ЗСУ буде створено законопроект, який розширить права ТЦК щодо мобілізації. На нещодавній Ставці верховного головнокомандувача президента України Володимира Зеленського анонсував корекцію моделі проведення мобілізації, демобілізації, виплат військовим, ротації тощо. Що означають такі заяви, які можуть (мають) бути прийняті рішення для покращення процесу мобілізації в Україні? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини