Головна Новини Політика рада Чи дійсно в Раді вже озвучуються ідеї щодо зниження мобілізаційного віку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно в Раді вже озвучуються ідеї щодо зниження мобілізаційного віку

Нардеп Федір Веніславський, який представляє монобільшість, запевняє, що жодних обговорень на рівні засідання комітету з питань зниження мобілізаційного віку не піднімалося

24 червня 2024, 15:45 comments2347
Поділіться публікацією:

Народні обранці, які представляють комітет з питань національної безпеки та оборони офіційно не обговорювали питання про зниження граничного віку мобілізації. Водночас обраниця від Голосу Соломія Бобровська визнала, що нардепи озвучували такі думки (зокрема про зниження до 50 років), але далі це не пішло в роботу на комітеті. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю LIGA.net розповіли депутати-члени комітету від провладної фракції Слуга народу.

Чи дійсно в Раді вже озвучуються ідеї щодо зниження мобілізаційного віку

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Жодних обговорень на рівні засідання комітету з цих питань не було", — заявив депутат від Слуги народу Федір Веніславський.

Нардеп додав, що загалом про це вперше почув сьогодні, 24 червня, від журналістів.

Ігор Копитін, який також представляє Слугу народу, зазначив, що на комітеті не порушувалося жодне питання про зміну мобілізаційного віку, а тим більше не обговорювалася тема його зниження.

За його словами, закон про мобілізацію ще "тільки почав працювати", тому робити висновки про його ефективність рано – відповідно, про жодні зміни законодавства немає розмов.

Водночас Бобровська наголосила, що подібні пропозиції щодо зміни віку були, але "не знайшли свого місця" в обговоренні на комітеті.

"Те, що хтось сказав про [граничний вік] 50 років, – так, але далі воно нікуди не пішло. Пропозиції з 20 років – взагалі не чула", – зазначила вона.

На її думку, це не дискусія, оскільки заяви про зміну граничного віку – це просто якісь окремі фрази, але не пропозиції.

Раніше у коментарі виданню Інформатор "слуга" Юрій Здебський сказав, що у комітеті тривають дискусії щодо змін, щоб до армії призивали людей віком до 50 років, але не більше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можлива незабаром демобілізація: глава МВС поставив крапку в цьому питанні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини