Головна Новини Політика рада Бізнес і влада мають діяти окремо, - нардеп про закон про деолігархізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнес і влада мають діяти окремо, - нардеп про закон про деолігархізацію

Народний депутат висловив свою думку з приводу боротьби з олігархами в Україні

14 червня 2021, 13:51
Поділіться публікацією:

Україна вже на шляху до того, щоб сепарувати поняття "бізнес" і "влада". Такою думкою поділився голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, народний обранець від партії "Слуга народу" Дмитро Наталуха під час форуму "Україна 30. Економіка без олігархів", повідомляє кореспондент видання "Коментарі". 

Бізнес і влада мають діяти окремо, - нардеп про закон про деолігархізацію

Дмитро Наталуха. Фото: РБК-Україна

Політик підкреслив важливість закону про деолігархізацію та запевнив, що у цивілізованих країнах бізнес і влада мають діяти окремо.

"Я надзвичайно радий і гордий з того, що саме за Володимира Олександровича Зеленського разом із його командою порушили таке питання, як деолігархізація. І не просто порушили, як це було під час предвиборних слоганів і обіцянок різних партій протягом довгого періоду часу, але й почали робити кроки, які ми сьогодні бачимо в парламенті у вигляді проєктів законів, які були подані.
Тому я надзвичайно схвалюю питання того, щоб розмежувати бізнес від влади і політики. Я вважаю, що в будь-якій цивілізованій країні, яка справді хоче посісти гідне місце у топ-20 економік світу, бізнес і влада мають діяти окремо. Тому ми беззаперечно на шляху до того, щоб нарешті сепарувати ці два явища та привести все у цивілізований вигляд", — сказав Наталуха. 

Нагадаємо, що у четвер, 3 червня, на сайті українського парламенту був опублікований текст президентського законопроєкту №5599 про боротьбу з олігархами. Експерти оцінили для видання "Коментарі" запропоновані критерії "олігархізації" і розповіли, чи виправдав законопроєкт їхні очікування.

Пакет проєктів щодо протидії "олігархічному впливу" включає проведення судової реформи, зміни до антимонопольних законів, введення рівних податкових правил і реформу управління державними підприємствами. Про це під час пресконференції розповіла лідерка політичної партії "Голос" Кіра Рудик. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини