Головна Новини Політика рада Біглому екс-нардепу повідомили про підозру: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Біглому екс-нардепу повідомили про підозру: подробиці

Наразі Ілля Ківа ховається від правосуддя на території країни-терориста Росії

18 серпня 2023, 15:04
Поділіться публікацією:

Колишньому народному депутату Іллі Ківі, який тепер є частим гістьом російських пропагандистських телеефірів, повідомлено про підозру за пропаганду війни та насильницьку зміну конституційного ладу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Біглому екс-нардепу повідомили про підозру: подробиці

Ілля Ківа. Фото з відкритих джерел

"При процесуальному керівництві Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому народному депутату України, повноваження якого у березні 2022 року достроково припинено ухвалою Верховної Ради України", — йдеться у повідомленні прес-служби.

Наголошується, Ілля Ківа неодноразово публічно закликав до війни проти України. Крім цього, Ківу звинувачують у діях, які мають на меті повалення конституційного ладу або насильницьке захоплення державної влади.

Слідство встановило, що протягом січня-лютого у телеграм-каналі нардепа з'явилися повідомлення, в яких містилися прямі заклики до кровопролитної війни проти української держави.

Експертизою було встановлено, що висловлювання Іллі Ківи мають пропагандистський характер, формують у суспільстві проросійські та антиукраїнські настрої.

На сьогоднішній день відомо, що нардеп-утікач ховається від правосуддя на території країни-терориста.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Державному бюро розслідувань заявили про підозру у держзраді колишньому народному депутату України від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" Вадиму Рабіновичу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – колишньому народному депутату Євгену Мураєву повідомили про підозру у державній зраді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини