Головна Новини Політика рада Арахамія запропонував розкрити дані про втрати України у війні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія запропонував розкрити дані про втрати України у війні: яка причина

Арахамія вважає, що усвідомлення справжніх втрат України у війні покаже українцям, що втрати "не такі великі, як вони самі собі уявляють".

26 січня 2024, 22:05
Поділіться публікацією:

Керівник  фракції "Слуга народу" Давид Арахамія  дотримується думки, що  потрібно розсекретити  інформацію про втрати країни у війні. Про це він  сказав, беручи участь в  панельній дискусії,  яку організувало  видання LB.ua.

Арахамія запропонував розкрити дані про втрати України у війні: яка причина

Давид Арахамія (фото з відкритих джерел)

Як стверджує депутат, він запропонував  главі держави розсекретити  інформацію про втрати України, проте Володимир Зеленський  не  прийняв рішення  про це. "Коли ви ідете на вулиці і питаєте людей про втрати, я не чув жодного разу менше ніж 100 000. А наші втрати набагато менші", – запевняє  Арахамія. 

Депутат  зазначив, що усвідомлення  реальних втрат  країни під час  війни має показати, що втрати "не такі великі, як вони самі собі уявляють".

Ще керівник парламентської фракції  висловивсь, що вважає за  доцільне  так звану смарт-мобілізацію: аби  для мобілізованого врахували всі його навички, освіту, те, що  він  робив в цивільному житті. "Люди хочуть бачити, що держава буде дбати про них належним чином", –  каже  він.

Ще Арахамія пригадав, що "хвиля" мобілізації  співгромадян  була на початку повномасштабної війни, коли ворожа  армія стояла під столицею. Проте,  коли війну  посунули туди, куди "10 годин на машині їхати", то ставлення  мешканців столиці  до цього змінилось.

"Це самий великий виклик, який є в країні зараз. Не робити мобілізацію не можна, ми всі це розуміємо. Тому що тоді ми повернемося на півтора роки тому, коли вони під Києвом будуть, і тоді ми всі будемо знову готові мобілізуватися, але може бути просто запізно", –  говорить  Арахамія.

Депутат  переконаний, що в багатьох  українців є викривлене  відношення  до служби в армії і вони  кажуть, що їх без  підготовки  відправлятимуть  вмирати на фронт. Він визнає, що такі випадки дійсно були  і тепер люди  говорять, що не хочуть йти  до  такої  армії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Слузі народу виступили з новою ініціативоюГлава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував влаштувати військові навчання для всіх держслужбовців та народних депутатів. На його думку, такий крок може допомогти мотивувати українців не боятися мобілізації та проходити навчання. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини