Головна Новини Політика рада Арахамія назвав пункти у мобілізаційному законопроєкті, які точно приберуть до другого читання
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія назвав пункти у мобілізаційному законопроєкті, які точно приберуть до другого читання

Давид Арахамія пообіцяв, що низка питань у мобілізаційному законопроєкті ретельно опрацюють

8 лютого 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Профільний комітет парламенту доопрацьовуватиме новий законопроєкт щодо мобілізації, який учора був прийнятий у першому читанні, тому що "питання до нього є у всіх". Є вже кілька моментів, які перебувають у роботі. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Арахамія назвав пункти у мобілізаційному законопроєкті, які точно приберуть до другого читання

Давид Арахамія. Фото: з відкритих джерел

"Вчора проголосували у першому читанні законопроєкт №10449 про військову службу, мобілізацію та облік. Питання до нього є у всіх. Працюватимемо над ними в комітеті до другого читання", — зазначив нардеп.

Також Давид Арахамія назвав питання, що вже перебувають у роботі. А саме: щодо людей з інвалідністю та тих, хто доглядає їх, залишимо все в редакції чинного законодавства.

Також глава "слуг народу" пообіцяв, що буде проаналізовано вкотре підхід до аспірантів. Фінального рішення поки що немає, але парламентарі готові шукати компроміс.

"Точно неприйнятні норми щодо блокування особистих рахунків громадян. Не бачу у Раді тих, хто б таке підтримував. Повинні збалансувати інтереси військового командування, бізнесу та громадян. Завдання нелегке, роботи буде багато", — додав він, зазначивши, що також йде робота в міжфракційній робочій групі над іншими пунктами законопроєкту".

Нагадаємо, у середу, 7 лютого, Верховна Рада підтримала у першому читанні оновлений варіант законопроєкту про посилення мобілізації. Незважаючи на те, що до нього є чимало зауважень, у тому числі Уповноваженого ВР з прав людини (омбудсмен) Дмитра Лубинця. Про що говорить все, що відбувається навколо цього документа? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Данилов пояснив, чому є ризик, що мобілізаційний законопроект у другому читанні не ухвалять.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини