Головна Новини Політика президент Звільнення Залужного: соціолог розповів, як це вплинуло на рейтинг Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення Залужного: соціолог розповів, як це вплинуло на рейтинг Зеленського

Зараз довіра до Зеленського складає приблизно 60–62%, що набагато вище, ніж було до повномасштабної війни

2 квітня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

Звільнення  Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України негативно вплинуло на рейтинг  українського президента Володимира Зеленського. Він  потрохи почав знижуватись ще з вересня минулого року.

Звільнення Залужного: соціолог розповів, як це вплинуло на рейтинг Зеленського

Зеленський та Залужний (фото з відкритих джерел)

Як пояснює  керівник Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто  журналістам  "Української правди", зі вступом на посаду  всі президенти мають  однаковий баланс довіри й недовіри. Зокрема, відсоток тих, хто довіряє, мінус відсоток тих, хто не довіряє становить  приблизно 40–45%. Ця  цифра  знижується після першого року  каденції, а завершують її президенти зазвичай з показником мінус 40–50%.

"Зеленський більш повільно втрачав довіру. Хоча баланс був такий самий, як на початку в Порошенка – плюс 44%. І до повномасштабної війни цей баланс у Зеленського дійшов до мінус 23%. А потім почалася велика війна, і баланс став плюс 80%. Потроху рівень довіри до президента почав знижуватися з вересня минулого року – вплинули на це проблеми з контрнаступом. І зараз друге, що впливає – відставка Залужного. Валерій Залужний був лідером довіри громадської думки і зараз він залишається таким", —  сказав  експерт.

Хоча, як каже соціолог, рівень довіри до Залужного після звільнення залишається приблизно таким самим, як і був. Адже  генерал уособлює Збройні сили України, а українці, не дивлячись на  не зовсім успішний контрнаступ, вірять  українській армії.

Але, довіра до всіх органів влади, і до президента,  зокрема, знижується. Навіть чутки про конфлікт із Залужним негативно відображались на довірі до Зеленського. А звільнення його з посади одразу вдарило по рейтингу  президента та понизило довіру до нього на  кілька процентів.

"Відразу вдарило. І після самого звільнення було додаткове падіння у 5%. У Зеленського зараз довіра приблизно 60–62%. Звичайно, це набагато вище, ніж було до повномасштабної війни", — резюмує Володимир Паніотто.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський вперше висловився про рішення Зеленського відправити у відставку Залужного.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини