Головна Новини Політика президент Зустріч Зеленського з президентом Бразилії, який робив неоднозначні заяви, не відбулася
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Зеленського з президентом Бразилії, який робив неоднозначні заяви, не відбулася

В ОП розповіли про причину, чому зустріч не відбулася

23 травня 2023, 18:42
Поділіться публікацією:








Президент Зеленський не провів переговори з лідером Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою. В ОП заявили, що причиною стали різні графіки. Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Зустріч Зеленського з президентом Бразилії, який робив неоднозначні заяви, не відбулася

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

“Нічого з президентом Бразилії не сталося. У дипломатії є таке поняття, як неспівпадіння графіків. От це і сталося. З огляду на те, що президент України перебував в Японії менше доби, не знаю, скільки часу перебував президент Бразилії, але, безумовно, і президент України хотів зустрітися. Очевидно, і президент Бразилії мав такий намір. Не вийшло”, — заявив Жовква.

Також він сказав, що така нагода може з'явитися в майбутньому на міжнародних майданчиках.

“Якщо ця країна висуває відповідні мирні пропозиції, вона має розуміти, що ці пропозиції мають лягати в основу чи бути частиною українського плану, української формули миру”, — наголосив заступник голови ОП.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що після саміту G7 президент Бразилії образився на ЗеленськогоПрезидент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва розчарований тим, що він так і не зміг провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту "Великої сімки" у Японії. У тому, що діалогу так і не відбулося, бразильський лідер звинуватив українську сторону. 

Він зазначив, що не бачить великої проблеми в тому, що він так і не зміг безпосередньо переговорити з президентом України, хоч і зазнає певного розчарування щодо цього. Лула зазначив, що слухав виступ Зеленського на саміті, а український лідер чув його виступ, у якому також досить багато було сказано про війну в Україні.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини