Головна Новини Політика президент Зупинка Запорізької АЕС: Зеленский розповів, що врятувало світ від радіаційної катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

Зупинка Запорізької АЕС: Зеленский розповів, що врятувало світ від радіаційної катастрофи

Володимир Зеленський повідомив, що автоматика ЗАЕС та персонал врятували світ від катастрофи

25 серпня 2022, 23:30
Поділіться публікацією:

25 серпня у світі могла б трапитися радіаційна аварія, якби на ЗАЕС вчасно не спрацювали працівники та автоматика управління реакторами. Адже російські окупанти вкотре обстріляли об'єкт. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час свого традиційного вечірнього відеозвернення.

Зупинка Запорізької АЕС: Зеленский розповів, що врятувало світ від радіаційної катастрофи

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

За словами Володимира Зеленського, 25 серпня, вперше в історії Запорізька АЕС зупинилася. Після того, як від обстрілів російських загарбників була пошкоджена остання справна лінія віддачі потужності станції в енергосистему України. Спрацювали колектив та аварійний захист енергоблоків.

"Відразу спрацювали дизель-генератори, щоб дати енергію самій станції, підтримати її після зупинки. Світ повинен розуміти, яка це загроза: якби дизель-генератори не включилися, якби після блекауту не спрацювали автоматика і наш персонал станції, ми вже зараз були б змушені долати наслідки радіаційної аварії", — повідомив Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський наголосив, що РФ поставила не тільки Україну, але й усіх в Європі за крок від радіаційної катастрофи.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що вперше в історії – ЗАЕС повністю відключена від енергомережі. Відключення російськими загарбниками повітряної лінії зв'язку з українською енергосистемою спричинило зміни у роботі Запорізької АЕС – дії росіян призвели до повного відключення ЗАЕС від енергомережі. Через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС двічі відключалася четверта лінія зв'язку ЗАЕС з енергосистемою України. Три інші лінії зв'язку раніше були пошкоджені рашистами. В результаті два працюючі енергоблоки станції відключилися від мережі. Наразі ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/7372
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини