Головна Новини Політика президент ЗМІ: Зеленський може зустрітися з Байденом
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Зеленський може зустрітися з Байденом

Президент України представить мирний план та зкличе міжнародну конференцію щодо України

1 лютого 2023, 10:35 comments2555
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський наприкінці лютого може здійснити візит до Польщі, де зустрітися з американським та польським лідерами Джо Байденом та Анджеєм Дудою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польське видання "Dziennik Gazeta Prawna".

ЗМІ: Зеленський може зустрітися з Байденом

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Getty Images

За неофіційною інформацією, зустріч може відбутися наприкінці лютого приблизно на річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну. Поки що для візиту розглядаються два міста – Варшава та Жешув.

"Президент України представить мирний план і скличе міжнародну конференцію щодо України", — повідомляє видання, посилаючись на дипломатичні джерела в Україні.

Польські журналісти звертають увагу, що мирний план, який мають затвердити в Польщі, може включати 10 пунктів, про які вже раніше говорив Володимир Зеленський. Ключовими пунктами стане створення міжнародного трибуналу для російських військових злочинців та гарантії безпеки для України від країн-союзників. Це дозволить створити надійний фундамент надалі для безпеки української держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — секретар РНБО Олексій Данілов назвав терміни вирішальних боїв за Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у своєму черговому вечірньому зверненні в останній день січня президент України наголосив, що програш Росії у війні проти нашої країни зробить безальтернативним надійний та тривалий світ. Володимир Зеленський традиційно закликав партнерів посилити антиросійські санкції та військову підтримку України. Як оцінюєте подібні звернення та вплив санкцій на економіку країни-агресора? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини