Головна Новини Політика президент Зеленський звернувся з проханням до президента Бразилії: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський звернувся з проханням до президента Бразилії: про що йдеться

Володимир Зеленський запропонував президенту Бразилії влаштувати йому зустріч із лідерами Латинської Америки

27 липня 2023, 15:50 comments3390
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Бразилії Лулі да Сілві влаштувати йому зустріч із лідерами країн Латинської Америки, щоб вони почули послання України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Globo News", цитуючи сказане Зеленським під час інтерв'ю.

Зеленський звернувся з проханням до президента Бразилії: про що йдеться

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Зазначається, що президент Зеленський прийняв би запрошення президента Бразилії відвідати країну.

"Латинська Америка для мене дуже важлива, Бразилія та інші країни теж. Так, я хотів би (Ред. – поїхати до Бразилії). Якщо я отримаю запрошення, я поїду", — заявив глава української держави.

При цьому вже зараз Володимир Зеленський запропонував Лулі виступити регіональним лідером та зібрати інших глав держав, щоб почути головні меседжі України як незалежної та суверенної країни.

"...якщо йому вдасться зібрати разом інших лідерів Латинської Америки, ми всі можемо зустрітися в Бразилії чи деінде. Це також дуже допоможе всьому світу, щоб настав мир. І Україна буде почута і підтримана континентом", — зазначив український лідер.

Володимир Зеленський зазначив, що він не має наміру просити у тієї ж Бразилії підтримати Україну постачанням зброї, адже є розуміння, що цього, швидше за все, не станеться. Але для України від Бразилії та інших країн Латинської Америки важливо отримати сигнал про політичну підтримку, а також отримати гуманітарну підтримку.

Лідер українців наголосив, що від зустрічі Україні потрібні конкретні речі.

Раніше "Коментарі" повідомляли – президент Бразилії Лула да Сілва, який раніше закликав українську владу відмовитися від Криму заради припинення війни, виступив із новими "мирними" ініціативами. Саме після візиту до Китаю. Потім він почав закликати міжнародне співтовариство "переконати" президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна почати домовлятися. Про що говорять посилені "миротворчі" пориви лідерів низки країн? Які ризики та можливості для України виникають через ті ж пропозиції та Сілви про створення групи країн для посередництва у припиненні війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини