Головна Новини Політика президент Зеленський звернувся до союзників в НАТО: на яке рішення чекає Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський звернувся до союзників в НАТО: на яке рішення чекає Україна

Президент України Зеленський закликав НАТО на літньому саміті ухвалити позитивне рішення про членство України

15 травня 2023, 12:32 comments1383
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський закликав НАТО ухвалити "позитивне політичне рішення" про членство України в Альянсі на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. Про це заявив Зеленський у зверненні до Копенгагенського саміту демократії, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Reuters.

Зеленський звернувся до союзників в НАТО: на яке рішення чекає Україна

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Глава української держави зазначив, що вступ Фінляндії до НАТО продемонстрував силу гарантій безпеки.

Зеленський також подякував Данії та іншим союзникам за рішучість у допомозі України у боротьбі проти Росії.

Зазначимо, за інформацією газети The Washington Post, серед 31 члена НАТО існує консенсус щодо того, що Альянс не дасть Україні офіційного запрошення до вступу на саміті 11-12 липня, однак серед країн-членів існують розбіжності у поглядах щодо конкретних кроків інтеграції України в НАТО.

Представники країн НАТО, багато з яких говорили на умовах анонімності, заявили, що країни Східної Європи наполягають на конкретних кроках на шляху до членства України в НАТО, включаючи потенційне зобов'язання щодо термінів вступу України, навіть якщо США та деякі західноєвропейські країни виступають за менші кроки, які можуть включати бюрократичну модернізацію комісії Україна-НАТО або рішення щодо подальшого розширення технічної підтримки НАТО в оборонному секторі України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після знищення невідомими російських вертольотів та літаків у Брянській області країна-агресор обрушила на Україну чергові удари ракетами та дронами. Повітряні сили ЗСУ зуміли знищити 25 БпЛА та 3 крилаті ракети. Проте є "прильоти" Тернопільщиною, Харковом. Тим часом навіть із Німеччини звучать заклики дозволити Україні застосовувати західне озброєння для ударів по Росії. Експерти проаналізували те, що відбувається для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини