Головна Новини Політика президент Зеленський звернувся до народу Ірану – просить припинити цинічні вбивства
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський звернувся до народу Ірану – просить припинити цинічні вбивства

Володимир Зеленський звернувся до народу Ірану через постачання росіянам "Шахедів"

25 травня 2023, 08:05 comments2139
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський звернувся до народу Ірану, щоб той не ставав учасником кривавої російської війни, яка використовує іранські дрони-камікадзе для вбивства громадянських українців. Як передає портал "Коментарі", про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму традиційному відеозверненні.

Зеленський звернувся до народу Ірану – просить припинити цинічні вбивства

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"Сьогодні, незважаючи на те, що такі удари продовжуються постійно, хотів би звернутися безпосередньо до народу Ірану. До всіх – до суспільства, до іранських улем, до кожної іранської родини, до тих людей, які здатні впливати на державні рішення в Ірані. Простий питання: а навіщо вам бути співучасниками російського терору? Чому ви на стороні держави-зла? Світ же бачить, що відбувається, і ви все в Ірані бачите. Підтримку зла неможливо заперечувати", — зазначив Зеленський.

Президент додав, що хоч українці і навчилися збивати більшість дронів-камікадзе, які Іран передає Росії, але все ж таки є і влучення, і жертви.

"Коли іранський дрон вбиває вагітну українську дівчину разом із її чоловіком у них удома, то для чого це вам, матері та батьки в Ірані? Коли ваш "Шахед" б'є по гуртожитку з нашими студентами, люди гинуть, починається пожежа, на місце прибувають рятувальники , і через кілька хвилин б'є другий "Шахед", забираючи життя вже тих, хто рятував життя інших... Для чого такі цинічні вбивства Ірану?.. Руками Росії, але вашою, вашою зброєю . у Ширазі, чи в Саккезі, чи у будь-якому іншому місті вашої країни?", — запитує Володимир Зеленський.

Зеленський додав, що внаслідок допомоги агресору Іран лише отримує ще більшу ізоляцію від світу, ще більші проблеми.

Він висловив упевненість, що люди Ірану мають бути на іншому боці історії – не зі злом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'являється дедалі більше т.зв. "мирних ініціатив", нібито здатних покласти край російсько-українській війні. Слідом за представниками Європи, Азії, Європи, Латинської Америки, Ватикану в гру вступає Африка, посланці якої збираються до Києва та Москви. До чого все це може привести? Як нам на це реагувати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іранець

12 серпня 2023, 12:57

Зелибоба у тебе ніс у порошку


Новини