Головна Новини Політика президент Зеленський зустрінеться із Джо Байденом: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зустрінеться із Джо Байденом: що відомо

Байден запросив Зеленського до Білого дому на розмову

11 грудня 2023, 07:22
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський 11 грудня прибуде до США, де він зустрінеться із президентом США Джо Байденом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Офісу президента в Telegram.

Зеленський зустрінеться із Джо Байденом: що відомо

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: сайт Офісу президента

"11 грудня Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Президент України зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей та переговорів", — зазначає Офіс президента.

При цьому наголошується, що Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України у захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах та повазі до суверенітету кожної нації.

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема, спільних проектів з виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав наступного року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США точаться битви за виділення допомоги Україні. Адміністрація президента Джо Байдена нібито готова піти на компроміси щодо посилення правил перетину кордону для мігрантів, щоб отримати голоси республіканців для підтримки нашої країни. При цьому у Білому домі наголошують, що без відповідних рішень Конгресу гарантувати допомогу Україні зможуть ще протягом кількох тижнів. А держсекретар Ентоні Блінкен акцентує, що найбільше зацікавлені у зриві виділення американської фінансової допомоги Україні три країни – Росія, Іран та Китай. Чому довкола нашої підтримки виникла така ситуація? Як події можуть розвиватись далі? Які висновки слід зробити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/11067
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини