Головна Новини Політика президент Зеленський зробив заяву про вихід ЗСУ з Авдіївки: чому так сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зробив заяву про вихід ЗСУ з Авдіївки: чому так сталося

Зеленський назвав правильним рішенням вихід ЗСУ з Авдіївки

17 лютого 2024, 11:38 comments7298
Поділіться публікацією:

Україна може здобути перемогу у війні проти Росії, але її дії обмежують дальністю та достатністю озброєння. Ситуація в Авдіївці це підтверджує. У той же час вихід із міста був логічним і професійним рішенням заради порятунку військових. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час Мюнхенської конференції зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський зробив заяву про вихід ЗСУ з Авдіївки: чому так сталося

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Глава держави заявив, що він повністю підтримує рішення та дії військового командування.

За словами президента, він продовжує вірити у те, що Україна може перемогти у війні. Але проблемою є те, що дії України обмежуються лише дальністю та достатністю засобів ураження, але це залежить не лише від українців. І ситуація в Авдіївці це підтверджує.

"На жаль, утримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема у дефіциті артилерії та засобів дальнього ураження, дозволяє Путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій", — заявив Зеленський.

Президент зазначив, що ослаблення демократії лише підриває загальну здатність, коли єдина перевага Росії полягає лише у знеціненні людських життів та постійних м'ясних штурмах.

Володимир Зеленський вважає, що рішення про вихід ЗСУ з Авдіївки виглядає абсолютно логічним, справедливим та професійним, бо стоїть завдання – зберегти наших людей.

"Ми бережемо наших людей, наших воїнів – бо це і є захист. Зброя від наших партнерів допомагає відновлювати мир на нашій території, але насамперед військовий захищає людей. Тому, щоб не потрапити в оточення, було прийнято рішення відійти на інші рубежі", — заявив президент.

Глава держави зазначив, що вихід із Авдіївки не означає те, що Росія щось захопила. За 2 роки війни країна-терорист лише руйнувала маленькі селища, містечка та життя українців.

За словами президента, ворог з жовтня 2023 року атакував Авдіївку всією зброєю та всією потужністю, внаслідок чого загинули тисячі окупантів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський прокоментував майбутні вибори в РФ: кого обиратимуть росіяни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини