Зеленський зробив гучну заяву про окупацію Криму

Він переконаний, що за його президентства, "зелених чоловічків" до Криму не пустили б

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якби у 2014 році він був президентом, Росія ніколи б не наважилася на окупацію Криму, тому, що ніхто б не пустив на півострів "зелених чоловічків". Про це глава держави заявив в інтерв'ю американському виданню "Axios", текст якого опублікувала прес-служба Офісу Президента.

За словами Зеленського, якби він був президентом у 2014 році, то "все б померли", але не пустили окупантів на територію Криму.

А якби не було "зелених чоловічків" в Криму, то Росія не почала допомагала б сепаратистам на Сході України та не починала війну.

Також президент сказав, що приїхав на першу зустріч в нормандському форматі в грудні 2019 року, був дуже здивований тим, що ніхто не обговорює питання деокупацію Криму.

Довідка: в березні 2014 року на території АРК Крим з'явилися військові без розпізнавальних знаків, які захопили Верховну Раду Криму, аеропорт в Сімферополі та інші стратегічні об'єкти на півострові.

16 березня був проведений "референдум", який не був визнаний Україною та міжнародною спільнотою. Через кілька днів президент РФ Володимир Путін, в порушення всіх норм міжнародного права, підписав указ про входження Криму до складу Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року датою початку процесу тимчасової окупації Криму.

У самій Росії окупацію Криму називають "приєднанням Криму" і виправдовують це "відновленням історичної справедливості".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський висловився щодо поставок російської вакцини в Україну.

Читайте також, коли Україна зможе повністю виплатити кредити МВФ і більше не брати боргів.