Головна Новини Політика президент Зеленський згадав про Ізраїль, розповівши, якою буде служба в армії після війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський згадав про Ізраїль, розповівши, якою буде служба в армії після війни

В Україні кардинально може змінитися заклик - як приклад може бути взято ізраїльську модель

23 червня 2022, 18:10
Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення російських військ до України вимагає від української держави коригувати правила призову в Україні. Ймовірно, у майбутньому це також торкнеться юнаків, які планують вступати до вузів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення до студентів Ізраїлю.

Зеленський згадав про Ізраїль, розповівши, якою буде служба в армії після війни

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Зеленський зазначив, що повномасштабна війна, яка прийшла в Україну, змусила багатьох молодих людей взяти в руки зброю, навчитися з нею поводитися. Саме тому модель заклику, як в Ізраїлі сьогодні аналізується владою України та розглядається як базова у рамках реформи безпеки в нашій країні.

За словами президента, цю модель належить обговорити громадськості, але вже зараз ясно, що багато наших людей знатимуть, як воюватимуть, знатимуть, як поводитися зі зброєю, тому що у нас у країні вже з'явилася територіальна оборона і сотні тисяч людей спочатку стали на захист нашої країни практично з голими руками, а згодом уже приєдналися до української армії. Саме тому, як раніше з погляду захисту нашої держави та армії вже не буде, бо потрібно буде переглядати кількість військових, буде внесено зміни щодо студентів тощо.

Варто уточнити, що система освіти Ізраїлю має відмінність від української. Більшість майбутніх студентів призиваються до армії або мають можливість пройти альтернативну службу. Саме тому середній вік ізраїльського студента-першокурсника – близько 23 років.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Валерій Залужний звернувся до українців: важлива заява про ситуацію на фронті.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Захід раптом прозрів: що означає заява Шольца — чому тепер про мир з Росії не може бути й мови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини