Головна Новини Політика президент Зеленський заявив, що ЗСУ планують утримувати територію в РФ, доки не примусять Путіна до переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заявив, що ЗСУ планують утримувати територію в РФ, доки не примусять Путіна до переговорів

Операція в Курській області стала несподіванкою для союзників

3 вересня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

Україна має намір утримувати захоплені території в Курській області Росії на невизначений термін, як повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News. Зеленський зазначив, що контроль над цією територією є частиною "плану перемоги", який буде представлений міжнародним партнерам, зокрема Сполученим Штатам.

Зеленський заявив, що ЗСУ планують утримувати територію в РФ, доки не примусять Путіна до переговорів

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

На запитання щодо можливого розширення наступу на інші російські території, Зеленський відмовився від прямих коментарів, підкресливши, що не може публічно обговорювати деталі військових операцій.

"Я не можу це коментувати. Це, як і початок нашої Курської операції, – сюрприз є невід'ємною частиною успіху," – сказав він.

Інформація про Курську операцію стала несподіванкою навіть для союзників України, включаючи США. Зеленський пояснив, що рішення не повідомляти союзників не було пов'язане з недовірою, а радше з тим, що попередні анонси контрнаступів давали Росії час підготуватися, що завадило успіху минулого літа.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський відповів, чи готується Україна до повернення ЗАЕС військовим шляхом. Україна, швидше за все, поки що не має можливості повернути під контроль Запорізьку атомну електростанцію в рамках бойових дій. У цьому питанні зараз робляться політичні кроки.  Про це під час брифінгу у Запоріжжі заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, Україна вважає, що станцію потрібно повертати під контроль політичним шляхом. І зараз це питання порушується на всіх майданчиках. Зеленський уточнив, що питанням окупації ЗАЕС займається гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі. Найближчим часом він відвідає Енергодар та Запорізьку АЕС. Після цього Гроссі має намір відвідати Київ.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини