Головна Новини Політика президент Зеленський заявив, що війна за Україну була б в будь-якому випадку
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заявив, що війна за Україну була б в будь-якому випадку

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна України за незалежність була б в будь-якому випадку, але можливо в іншому форматі

22 серпня 2021, 22:25
Поділіться публікацією:

Напередодні святкування 30-річчя незалежності України, президент країни Володимир Зеленський розповів про те, як розуміє поняття "незалежність" і висловився про війни, зокрема про військовий конфлікт між Україною і Росією.

Зеленський заявив, що війна за Україну була б в будь-якому випадку

Володимир Зеленський / Фото: Офис Президента Украины

Глава держави зазначив, що війна за Україну була б в будь-якому випадку, але її формат міг бути іншим: "Мені складно сказати, чи можна було уникнути цієї війни. Напевно, вона б була б так чи інакше, в той чи інший час, необов'язково саме тоді, коли почалася", — зазначив Зеленський.

Президент розповів, що існують різні формати воєн, наприклад, економічні, при яких не відбувається кровопролиття, але вони призводять до безробіття, до того, що людям нічого їсти й вони вмирають, мігрують, залишаючи свої домівки.

"Складно сказати, який формат війни за незалежність був би в країні. Думаю, що він був би. Без кровопролиття? Не знаю, складно сказати. Тому що багато причин цієї війни, я вважаю", — підкреслив глава держави.

Також Зеленський висловився про військовий конфлікт з Росією, зазначивши, що є війни більш цивілізовані, ніж та, яка відбувається у нас.

"Ми навіть не бачимо, як у тебе знищують зброю, роблять все, щоб у тебе не було флоту, роблять так, щоб у тебе не було, наприклад, енергетичної самостійності. Війни, вони дуже-дуже різні. І різні країни, захищаючи свої ринки, і бажаючи бути впливовими в тому чи іншому напрямку, можуть знищити тебе, знищити незалежність ... Іноді люди просто не можуть жити на тій чи іншій території. Чому? Немає роботи. Люди, знаєте, як у всьому світі, їдуть з села.  Так само як і з інших секторів промисловості. Люди їдуть. І тому війна за Україну, українців, була б в тому чи іншому випадку", — сказав президент.

На думку глави держави, незалежність — це можливість мати суб'єктність і можливість впливати на тих чи інших сусідів, мати думку, мати ринки, ринки збуту. Цим коштом вибудовувати економіку ринкову і вибудовувати можливості для людей, які б збагачувалися.

"Заможний українець — це є в моїй президентській програмі. Це національна ідея. Тому вона і дається, в будь-якому випадку, незалежністю, кров'ю, потом. І ще один приклад — чи можна було б зменшити кількість загиблих, чи можна було б зробити так, щоб не було загиблих людей. Не знаю, я не був тоді президентом, мені складно сказати", — підсумував Володимир Зеленський.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Володимир Зеленський анонсував новий флешмоб під назвою "#ЗдороваУкраїна30". Суть завдання дуже проста. Президент пропонує об'єднати відразу два приємних і корисних заняття: спортивні вправи та привітання для рідної країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Николай

22 серпня 2021, 23:03

Да , Президент знает как и что сказать !!! Теперь надо в стране срочно Всем учить английский язык , запретить курение и пить водку !!! Продавать сигареты и водку только по большим праздникам !!! ???


Новини