Зеленський заявив про нові, ніким не схвалені принципи ООН

Зеленський розкритикував ООН через неучасть у саміті Кримської платформи

Виступаючи на Генасамблеї ОНН президент України Володимир Зеленський звернувся до країн-членів ООН із закликом підставити плече Україні та тим, хто ще цього не зробив - підписатися під декларацією учасників "Кримської платформи" і засудити окупацію. Як передає видання "Коментарі", про це пише "УНІАН".

Володимир Зеленський зазначив, основні принципи ООН - це те, що 46 держав взяли участь в установчому саміті "Кримської платформи". А те, що сама ООН просто проігнорувала цей саміт, не вважаючи за потрібне схвалити цей майданчик - це не ті принципи миролюбства, до яких звик світ. Це щось нове, раніше небачене. Президент підкреслив, що ці принципи ніхто в світі поки що не схвалював.

Президент України закликав своїх колег, які беруть участь в Генасамблеї ООН, приєднатися до спільної декларації країн-учасниць "Кримської платформи". Цим, впевнений Зеленський, більшість країн покаже, що в світі сьогодні не можна силою змінювати кордони.

Володимир Зеленський підкреслив, до цього формату завжди є можливість приєднатися Росії. Поки ж жодна країна не може бути впевнена в тому, що міжнародні гарантії її захистять.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Зеленський, виступаючи з трибуни ООН, дав пораду Росії і розповів від чого Україна може бути щаслива.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Володимир Зеленський, зустрічаючись з українською діаспорою в США знову заявив про ідею подвійного громадянства. При цьому президент зробив акцент на тому, що громадяни України, які проживають в Росії, не можуть розраховувати на такий привілей в майбутньому.