Головна Новини Політика президент Зеленський заснував президентську відзнаку "Національна легенда України". Хто її отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заснував президентську відзнаку "Національна легенда України". Хто її отримає

Вручатимуть її за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові

15 липня 2021, 14:52
Поділіться публікацією:

Вчора, 14 липня, глава держави заснував нову нагороду. Володимир Зеленський видав Указ № 294/2021 "Про встановлення відзнаки Президента України "Національна легенда України". Згідно з ним, новою нагородою відзначатимуть громадян "за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові". Також відзнаки будуть удостоєні й ті, хто зробив вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, охорони здоров’я, мистецтва, культури, спорту,  та провадить активну громадську  і  благодійну діяльність, — повідомляє офіційний сайт президента України.

Зеленський заснував президентську відзнаку "Національна легенда України". Хто її отримає

Володимир Зеленський заснував нову президентську відзнаку, фото з відкритих джерел

Найближчим часом Кабінет Міністрів, залучивши громадськість та геральдистів, має підготувати та провести всеукраїнський конкурс, на якому буде затверджений малюнок відзнаки "Національна легенда України". А до 9 серпня 2021 року уряд зобов'язаний ще подати на затвердження Зеленському проект Положення про цю відзнаку та проекти малюнків до неї. Державне управління справами за участю Нацбанку України буде займатися виготовленням безпосередньо самої "легендарної" відзнаки та атрибутів до нагороди.

Указ  № 294/2021 вже опублікований і набув чинності. Цілком можливо, що, враховуючи терміни підготовки положення та малюнку президентської відзнаки "Національна легенда України", перших нагороджених країна побачить ще до Дня її незалежності 24 серпня.

А ось кого в минулому 2020 році Володимир Зеленський засипав нагородами до Дня Конституції, ви можете дізнатись ось в цьому матеріалі видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

15 липня 2021, 15:59

Легендарный peace_door_ball


Новини