Головна Новини Політика президент Зеленський запропонував ООН два варіанти, як допомогти з миром в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський запропонував ООН два варіанти, як допомогти з миром в Україні

Зеленський закликав ООН реформувати світову систему безпеки та позбавити Росію права вето в Раді безпеки

5 квітня 2022, 19:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський закликав ООН провести масштабну реформу світової системи безпеки, усунувши звідти Російську Федерацію або позбавити РФ права вето в Раді безпеки ООН. Якщо на такі кроки сьогоднішній склад ООН не здатний, тоді організації варто вибрати третій варіант і саморозпуститися. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на виступ Зеленського в ООН.

Зеленський запропонував ООН два варіанти, як допомогти з миром в Україні

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Водночас глава української держави уточнив, що Україна має повне моральне право пропонувати такі кроки та ініціювати реформу світової системи безпеки. Тому що зараз Україна очікує на важливе рішення для настання миру в країні. Якщо ж члени Ради безпеки ООН не знають, як прийняти таке рішення, то у них є два шляхи – або ж позбавити Росію як країну, яка розв'язала війну в Україні, права вето і зробити все, щоб відновити мир, тим самим показати, як можна швидко переформуватись. Якщо на цей варіант ООН не здатна, тобто другий безальтернативний вихід, який називається дуже просто — саморозпуск.    

Президент України висловив упевненість, що в ООН ухвалять правильне рішення і не зупинятимуться на третьому варіанті саморозпуску, бо мир потрібен не лише Україні, а й усій Європі. Президент Володимир Зеленський наголосив, що світова спільнота має вже зараз зробити все можливе, щоб передати наступним поколінням ефективну організацію, яка захищає мир, а не функціонує лише на папері.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Європа нарешті почала прозрівати та переконуватися у злочинності режиму Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини