Головна Новини Політика президент Зеленський закликав Велику Британію стати лідером ще однієї коаліції для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав Велику Британію стати лідером ще однієї коаліції для України

Президент наголосив на важливості передачі Україні військових літаків західного зразка, а також різних видів озброєнь, необхідних для протистояння російському агресору

27 квітня 2023, 14:40
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський закликав Велику Британію взяти на себе лідерство у формуванні повітряної коаліції для України. Раніше партнери Києва вже сформували подібну коаліцію для передачі ЗСУ танків Leopard 2. Як зазначається у повідомленні на сайті глави держави, про це він сказав під час зустрічі із радником прем'єр-міністра Великобританії з питань національної безпеки Тімоті Барроу.

Зеленський закликав Велику Британію стати лідером ще однієї коаліції для України

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Зазначається, що Зеленський відзначив лідерську позицію Великобританії щодо оборонної підтримки України.

"Хочу попросити вас продовжити переконувати партнерів у необхідності надання Україні всього потрібного озброєння та військової техніки", — зазначив лідер українців.

Президент та радник прем'єра Великобританії обговорили питання подальшого надання оборонної допомоги Україні.

Зеленський, зокрема, наголосив на важливості передачі Україні військових літаків західного зразка, а також різних видів озброєнь, необхідних для протистояння російському агресору.

"Він закликав Велику Британію взяти на себе лідерство у формуванні повітряної коаліції для України", — йдеться у повідомленні.

Крім того, сторони обговорили підготовку до проведення саміту НАТО, який відбудеться у Вільнюсі влітку. Зеленський зазначив, що Україна очікує від саміту конкретних рішень, які наблизять завершення війни та посилять безпеку Європи.

У цьому контексті президент також поінформував Барроу про роботу над створенням дієвих гарантій безпеки для України, доки наша держава перебуває на шляху до членства в Альянсі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому зростає загроза навколо ЗАЕС – як треба діяти Україні, готуючись до контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини