Головна Новини Політика президент Зеленський закликав українців розповісти про улюблені кафе
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав українців розповісти про улюблені кафе

Президент Зеленський закликав користувачів соцмереж взяти участь у флешмобі з підтримки закладів харчування

24 листопада 2020, 18:52
Поділіться публікацією:

Зеленський звернувся до підприємців і на прикладі кафешок пояснив схеми державної допомоги.

Зеленський закликав українців розповісти про улюблені кафе

Фото: Про Львів

Президент Володимир Зеленський повністю видужав від коронавірусу і записав нове відеозвернення до українців.

"Найближчим часом у Парламент буде подано законопроекти, які передбачатимуть одноразову матеріальну допомогу тим, чия сфера діяльності потрапляє під заборону через посилення карантину. Якщо ви ФОП і, наприклад, вимушені закрити свою кав’ярню. Або ви найманий працівник і вас звільняють, бо кав’ярня закривається. Ви зможете отримати допомогу у розмірі 8000 гривень", — повідомляє Зеленський. 

Президент покроково розповів, що потрібно робити для отримання коштів через додаток "Дія". Також додав, що 1,2 млн громадян зможуть отримати допомогу загальний обсяг якої становитиме 10 млрд гривень. Зазначив, що роботодавці, які відправили своїх працівників у вимушену відпустку, отримають допомогу. Вона буде дорівнює часу простою закладу. Також планується компенсація за сплату єдиного соціального внеску.

Крім державних виплат, Зеленський повідомив про інший спосіб допомоги. Він закликав українців допомагати своїм улюбленим заклади. Так гарант запропонував користувачам в мережі провести якийсь флешмоб в соціальних мережах для підтримки ресторанного бізнесу під час карантинних обмежень.

Президент повідомив, що він побачив в соцмережах кілька повідомлень, в яких українці розповідають про свої улюблені закладах. В постах люди закликають замовляти доставку на вихідних і так підтримати ресторанний бізнес.

"Розкажіть, будь ласка, у соцмережах про місця, де вам смачно. Там де можна замовити доставку, підтримавши їх таким чином і сьогодні, і на вихідних. Давайте підгримувати один одного не лише у форматі "держава та громадяни", але й як звичайні люди" — підсумував Володимир Зеленський.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у Зеленського створюють пул блогерів, які будуть висвітлювати питання політики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини