Головна Новини Політика президент Зеленський закликав Китай проявляти більше поваги до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав Китай проявляти більше поваги до України

Президент України Володимир Зеленський вимагає більше поваги від Китаю щодо України, особливо в питаннях територіальної цілісності та суверенітету.

17 червня 2024, 14:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На Саміті миру Володимир Зеленський закликав Китай проявляти повагу до суверенітету та територіальної цілісності України. Також президент вказав, що КНР має вплив на Росію і міг би допомогти Україні у закінчені війни.

Зеленський закликав Китай проявляти більше поваги до України

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції на Саміті миру китайський журналіст поставив кілька питань Володимиру Зеленському вказавши, що Україна інколи називає Китай ворогом, інструментом Росії та партнером України.

Зеленський відреагував на питання та заявив, що Китай не є ворогом, адже Україна має єдиного ворога – Росію. Однак, президент зазначив, що не може назвати Китай другом, бо друзі допомагають Україні у війні.

"Ми поважаємо Китай і завжди поважали територіальну цілісність і суверенітет вашої держави. Все, що ми хотіли, щоб Китай поважав територіальну цілісність України і наш суверенітет. Ми поважаємо ваш народ, ваші цінності, життя і ваш вибір. І хотіли б, щоб Китай робив те саме", — сказав Зеленський.

Президент також пояснив, що Україна та Китай були важливими економічними партнерами, однак російська блокада Чорного моря призвела до втрати обсягів торгівлі між країнами.

Крім того, Зеленський відреагував на питання про те, що Китай є інструментом у руках Путіна.

"Коли я сказав, що Китай – це інструмент, я сказав конкретні речі. Путін дезінформаційно, або зневажливо зробив все, щоб представники Китаю працювали з іншими дипломатичними установами інших країн, для того, щоб ті анулювали свою присутність і підтримку України, і приєдналися до китайсько-бразильських пропозицій", — сказав президент зазначивши, що, на його думку, це неправильно.

Зеленський підсумував свою відповідь китайському журналісту словами, що хоче аби "ми поважали одне одного".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай масово перетягує країни та намагається їх долучити до свого мирного плану закінчення війни.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський пояснив, чи буде Україна брати участь у китайському мирному плані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини