Головна Новини Політика президент Зеленський закликав Ізраїль визначитися, з ким він: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав Ізраїль визначитися, з ким він: подробиці

Зеленський висловив упевненість, що українці й надалі захищатимуть і захистять Україну й свою свободу

24 жовтня 2022, 19:44
Поділіться публікацією:

Український президент закликав Ізраїль почати допомагати Україні та визначитися з ким він. Про це Володимир Зеленський заявив під час  виступу перед учасниками Саміту демократії Haaretz.

Зеленський закликав Ізраїль визначитися, з ким він: подробиці

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Глава держави подякував за нагороду Democracy Award, якою відзначив боротьбу українського народу, та зробив важливе звернення.

"Але чи не час і вашій державі обрати, з ким ви? З демократичним світом, який пліч-о-пліч бореться проти екзистенційної загрози своєму існуванню? Чи з тими, хто заплющує очі на російський терор навіть тоді, коли ціною продовження терору є повна руйнація глобальної безпеки",- запитав Володимир Зеленський.

Окрім цього, український президент заявив, що Ізраїль таки дасть справедливі відповіді на його запитання, адже воно не стосується політики, а цінностей. Також він наголосив, що Україна з 2014 року звертається до Ізраїлю за допомогою.

При цьому Володимир Зеленський подякував народу Ізраїлю за медичну допомогу, медіа, які поширюють правдиву інформацію про війну в Україні та усім громадянам, які виходили на вулиці з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Ізраїль відмовив Україні в постачанні зброї, але хоче взяти участь в розробці системи раннього попередження. Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц повідомив, що його країна не буде постачати жодних систем озброєнь для України. За словами Бенні Ганца офіційна позиція Ізраїлю стосовно України не змінилась, постачання зброї не буде, але урядовець повідомив, що його країна згодна допомогти Україні створити систему раннього попередження ударів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини