Головна Новини Політика президент Зеленський заблокував провідні російські сайти рішенням РНБО
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заблокував провідні російські сайти рішенням РНБО

Серед них сайти "Україна.ру", "Газета.ру" і "Лента.ру"

24 березня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти ряду російських інтернет-ресурсів на території нашої країни. Про це стало відомо з указу гаранта.

Зеленський заблокував провідні російські сайти рішенням РНБО

Фото: ОП

Повідомляється, що санкції РНБО проти ряду російських громадян і компаній з Росії вводяться терміном на три роки. У список заборонених потрапили одні з найбільших російських телеканалів і інтернет-ресурсів.

До 2024 року в Україні будуть заборонені холдинг "Росія сьогодні" (сайт Україна.ру), Федеральне агентство новин (сайти jpgazeta.ru, asd.news, pikinform, dnronlane.su, i-don.ru, rumedia24.com, dnr24. su, rmnews.ru, howto-news.info, novosti.icu).

Також під санкції потрапили сайти Лента.Ру, Утро.Ру, Газета.Ру, Інтернет-Преса, Russia Today, Довідник Патріота, Каса Груп і СМИ2.

Довідка 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака і ряду його активів, серед яких були телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу вважали Віктора Медведчука.

Зеленський заявив, що канали фінансувалися з Росії і працювали проти національної безпеки України, підриваючи шлях нашої країни до Європейського союзу і НАТО. Міністр культури Олександр Ткаченко звинуватив канали в інформаційному тероризмі і назвав їх рупорами російської пропаганди.

Секретар РНБО Олексій Данилов пригрозив санкціями всім телеканалам і ЗМІ, які ведуть антиукраїнську діяльність.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чи приєднається Байден до переговорів по Донбасу.

Читайте також, чи потрібні українським партіям нові лідери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Kymelnitskiy

24 березня 2021, 12:07

Зеленский засиделся в президентах. "Владимир Зеленский обещал закончить войну на Донбассе за год ― до конца 2020." "Владимир Зеленский заявляет, что готов уйти с должности, если не сможет закончить войну на Донбассе. Об этом он сказал в интервью британской программы BBC HARDtalk." Он не только нам врёт, он ещё и BBC врёт.


Новини