Головна Новини Політика президент Зеленський ввів в дію Стратегію деокупації Криму і Севастополя
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський ввів в дію Стратегію деокупації Криму і Севастополя

Тепер Кабмін повинен розробити план реалізації Стратегії

24 березня 2021, 17:42
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про Стратегію деокупації Криму і Севастополя (далі — Стратегія). Про це йдеться на офіційному сайті президента.

Зеленський ввів в дію Стратегію деокупації Криму і Севастополя

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що Стратегія визначає комплекс заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, суверенітету України в міжнародно-визнаних кордонах шляхом деокупації і реінтеграції Криму.

Документ визначає пріоритети держави щодо захисту прав і свобод людини, а також основні напрямки економічної, соціальної, гуманітарної, екологічної, інформаційної та оборонної безпеки.

Відповідно до Стратегії, Україна ініціює міжнародний переговорний процес щодо визначення модальностей звільнення тимчасово окупованої території і відновлення на ній конституційного ладу України.

"Україна засновує і розвиває Кримську платформу як ключовий зовнішньополітичний інструмент консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію і відновлення територіальної цілісності України, подолання наслідків, викликаних тимчасовою окупацією Російською Федерацією АР Крим і міста Севастополя, а також захисту прав та інтересів громадян України", — зазначено в документі.

Крім того, Стратегія є закликом до об'єднання міжнародних зусиль у захисті норм міжнародного права і розвитку миру та безпеки в Європі.

Тепер Кабінет Міністрів повинен розробити план реалізації Стратегії деокупації і реінтеграції Криму.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Україна відповіла РФ на заборону українцям володіти землею на півострові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини