Головна Новини Політика президент Зеленський визнав, що на фронті склалася патова ситуація: які причини та що тепер робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський визнав, що на фронті склалася патова ситуація: які причини та що тепер робити

Президент вважає, що у війні "на землі" сформувалася патова ситуація через затримки з постачанням техніки

5 лютого 2024, 07:27 comments1317
Поділіться публікацією:

На російсько-українському фронті справді склалася патова ситуація, Україні потрібні сучасні технічні засоби. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю італійському "Rai1" зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський визнав, що на фронті склалася патова ситуація: які причини та що тепер робити

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"Щодо війни на фронті – це патова ситуація, це факт, тому що були затримки з технікою, а затримки означають помилки. Ми воюємо проти терористів, які мають одну з найбільших армій у світі, боєприпасів не вистачає, але потрібні сучасні технічні засоби", – сказав глава держави.

Водночас військово-морська операція України має позитивні результати, наголосив Зеленський. "Росія втратила багато кораблів, а в Чорному морі нам вдалося побудувати зерновий коридор, тому цю прагматичну частину операції, що має вплив на економіку, було проведено позитивно", — додав він.

У цьому ж інтерв'ю Володимир Зеленський заявив, що розмірковує про зміну низки керівних осіб у країні, прямо натякнувши, що може йтися про звільнення головкому ЗСУ Валерія Залужного.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лютий розпочався для України із приємних новин від ЄС, який ухвалив рішення про виділення нам протягом чотирьох років 50 млрд євро. На жаль, пробуксування і цього рішення, і допомоги з боку США (через ігри трампістського крила республіканців) уже призвели до того, що на фронті українські воїни відчувають дефіцит боєприпасів. Тоді як російська окупаційна армія продовжує активну наступальну дію. На Заході начебто розуміють важливість підтримки України, адже у разі нашої поразки – і Росія піде далі, й інші диктаторські режими розпочнуть нові агресії. Але від розуміння до дій – довгий шлях. А нам підтримка потрібна тут і зараз. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від лютого у ракурсі російсько-української війни та всього, що відбувається навколо неї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сова-сова

5 лютого 2024, 19:46

ще восени пан залужний це висловив від фронтовиків чув що фронт стоїть проти ворожого фронту руху немає ні в кого відкрив америку гарант може і зневажаж залужного тому що той розумніший

Олександр

5 лютого 2024, 18:03

Як ви вже дістали той народ.... зеленський пора думаю вже задуматися про втрати українців ? чи вам до одного місця.

небайдужий

5 лютого 2024, 15:00

ЗЕ президент надіється на вічну халяву, залякуючи Захід раша погрозою. Пророк із ЗЕ нікудишній. З історії - ще нікому не вдавалося виграти війну не маючи власного озброєння! І тут запитання до керманича -Чому Україна , з початку СВО (ООС по українські) не почала власне виробництво озброєння? Втрачено час, за помилки треба навчитись відповідати, а не звинувачувати Захід. А це треба було передбачити, якби думали мізками. Україна не "пуп" Землі. Все колись закінчується і дармові подачки також.

Андре

5 лютого 2024, 14:24

**У листопаді 2023 року головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю для The Economist оцінював ситуацію на фронті як патову (https://t.me/znua_live/119344), і наголошував, що для виходу з "глухого кута" Україні потрібен технологічний прорив. Інтерв’ю Залужного розкритикували в офісі президента, а сам Зеленський тоді сказав, що не вважає ситуацію патовою.

фєдя

5 лютого 2024, 13:09

Хай щодня вимагає щоб гаранти виконали Будапештський меморандум.


Новини