Головна Новини Політика президент Зеленський висловився про ситуацію на кордоні з Польщею: які кроки робитиме Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський висловився про ситуацію на кордоні з Польщею: які кроки робитиме Україна

Володимир Зеленський назвав ситуацію на кордоні з Польщею порушенням принципів солідарності

16 лютого 2024, 11:25
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю терміново провести переговори з польським колегою щодо складної прикордонної ситуації з Польщею. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у традиційному зверненні Володимира Зеленського до українців.

Зеленський висловився про ситуацію на кордоні з Польщею: які кроки робитиме Україна

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"Доручив прем'єр-міністру України терміново переговорити з польським колегою. Ми в Україні сприймаємо як очевидне порушення принципів солідарності того, що відбувається і триває щодо наших громадян та українських вантажів", – зазначив президент.

Лідер українців також негативно висловився про інцидент, коли українське зерно опинилося на асфальті. Зеленський назвав це не просто декількома драматичними кадрами. Це свідчення того, як емоції можуть стати небезпечними.

"Ми, незважаючи ні на що, захищатимемо добросусідство та солідарність, які змінюють історію всієї Європи на краще", – зазначив глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна разом із Польщею має визначити спільне ставлення, зокрема, до імпорту російського зерна та іншого імпорту з Росії на територію країн Європи, щоб захистити наші суспільства та, зокрема, фермерів – і українських, і польських.

Читайте також на порталі "Коментарі" — польські фермери посилюють блокаду українського експорту. Причому явно перегинають – за їхні вандальські дії із розсипанням українського зерна вже вибачився (щоправда, своєрідно) міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський, а прокуратура розпочала розслідування. Але чи так все однозначно у тому, що відбувається? І чи тільки польська сторона винна? З такими запитаннями портал "Коментарі" звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що мотивує поляків блокувати наш кордон: як реагувати Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини