Головна Новини Політика президент Зеленський висловився про позицію Китаю у війні: що його дивує
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський висловився про позицію Китаю у війні: що його дивує

Володимир Зеленський вважає, що Китай має захищати Україну, а він балансує між РФ та Заходом, заплющуючи очі на те, що саме Росія напала на Україну

25 травня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Китай має захищати Україну, а натомість Пекін балансує між росіянами та Заходом. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву лідер українців зробив в інтерв'ю центральноазіатським ЗМІ.

Зеленський висловився про позицію Китаю у війні: що його дивує

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Китай балансує між росіянами та Україною. І я б сказав, що в їхньому розумінні — між росіянами та Заходом. Це трошки таке, як вам сказати... Ми не якась там країна. Я взагалі вважаю, що не існує "якихось там країн". Кожна країна важлива. Це великий механізм і кожен гвинтик такий важливий", — заявив президент.

Тому, за його словами, коли позиція тієї чи іншої країни – це між Росією та Америкою, це зневажливе ставлення до України та українців.

Президент зазначив, що сьогодні на території України триває не війна між Росією та Америкою, йде війна між Росією та Україною.

Володимир Зеленський підкреслив, що він з великою повагою ставиться до Китаю, китайського народу, всього того, чого вони досягли і економічно, і технологічно.

"Ви розумієте, що якщо Китай не приїде на саміт, а після цього росіяни кажуть, ми готові до якогось саміту, і Китай каже: "Ми підтримуємо зусилля Росії". Ну, як це? Хіба це чесно? Хіба це балансувати між? Я не говорю вже про те, що таким країнам, як Китай, треба захищати Україну. Бо на нас напали. Бо, коли Китай говорить про те, що потрібно поважати територіальну цілісність, — це найважливіше. То хіба РФ під керівництвом Путіна не порушила нашу територіальну цілісність, саме наш суверенітет?", — запитує президент.

Зеленський нагадав, що Китай – один із великих гравців – обіцяв незалежній Україні безпеку у Будапештському меморандумі, і саме базуючись на тому, що Україна віддавала ядерну зброю замість своєї безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай вже має причину, щоб проігнорувати саміт миру: ЗМІ розкрили деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини