Зеленський висловився про нейтралітет: до чого веде така позиція

Президент пояснив, чому нейтральність у війні грає на руку Росії та підтримує її

Як передає портал "Коментарі", глава української держави Володимир Зеленський в інтерв'ю The Times of India висловився про нейтральну позицію деяких країн стосовно війни, зазначивши, що така нейтральність грає на руку Росії.

"Нейтральність сьогодні у цій війні – це підтримка російської сторони. Вона виключно допомагає Російській Федерації. Між агресором та жертвою не може бути нейтральності", – заявив Володимир Зеленський.

При цьому президент наголосив, що підтримка Росії затягує повномасштабну війну.

Український лідер також зазначив, що країни, які брали участь у саміті БРІКС і заявили про свою нейтральність, фактично демонструють проросійську позицію, що, за його словами, ніяк не сприяє миру.

"Ті, хто на саміті БРІКС говорив про свою нейтральність і бажання допомогти у вирішенні конфлікту, виглядають швидше як прихильники Росії. А отже, це не про мир, тому що Росія розпочала цю війну і продовжує її", – додав він.

Зазначимо в цьому ж інтерв'ю Володимир Зеленський заявив, що у світі не припиняються розмови про те, яка країна найближча до того, щоб стати країною, де відбудуться переговори щодо припинення війни в Україні. Такою країною на сьогоднішній день має найбільше шансів стати Індія. Прем'єр Індії Нарендра Моді має великий вплив.

"Моді є прем'єр-міністром справді величезної країни… Така країна не може просто сказати, що ми зацікавлені у закінченні війни — ми всі в цьому зацікавлені", – сказав український лідер.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Зеленський розповів, коли ми побачимо Росію на саміті світу.