Головна Новини Політика президент Зеленський відсторонив з посад Баканова і Венедіктову: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відсторонив з посад Баканова і Венедіктову: що відомо

Зеленський усунув Баканова з посади голови СБУ на підставі ст. 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ.

17 липня 2022, 22:29
Поділіться публікацією:

Президент України відсторонив зі своїх посад голову Служби безпеки України Івана Баканова та генерального прокурора Ірину Венедіктову. Про це  повідомляють "Коментарі", посилаючись на відповідні укази президента України, 17 липня.

Зеленський відсторонив з посад Баканова і Венедіктову: що відомо

Зеленський відсторонив Баканова і Венедіктову (фото з відкритих джерел)

Так, Зеленський відсторонив Венедіктову відповідно до закону "Про правовий режим воєнного стану". Обов'язки генерального прокурора покладено на її заступника Олексія Симоненка.

Інший своїм указом президент Зеленський усунув Баканова  з посади голови СБУ на підставі ст. 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ.

"Невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов’язків",- йдеться в офіційному документі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, за що Зеленський звільнив голову СБУ в Харківській області. Під час свого візиту до Харківської області, яка серйозно постраждала від ворожих обстрілів, президент України Володимир Зеленський звільнив голову СБУ області Романа Дудіна та пояснив своє рішення у відеозверненні.Глава держави зазначив, що провів нараду з керівниками Харківської області та подякував їм за співпрацю один з одним, за те, що вони залишаються на місцях разом із людьми та Україною. За словами Зеленського, армія, поліція, мер міста та ОДА співпрацюють на 100%, бо працюють заради перемоги над окупантами та роблять це ефективно. Проте такого він не зміг сказати про місцеве керівництво по лінії СБУ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини