Головна Новини Політика президент Зеленський відреагував на відмову Байдена переобиратися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на відмову Байдена переобиратися

Президент наголосив, Україна завжди буде вдячна за лідерство президента Байдена

22 липня 2024, 07:00 comments2617
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський прокоментував відмову президента США Джо Байдена від переобрання на президентську посаду. Як передає портал "Коментарі", свою позицію оприлюднив український лідер на своїй сторінці в соцмережі Х (Twitter).

Зеленський відреагував на відмову Байдена переобиратися

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

У своєму повідомленні Володимир Зеленський написав, що Україна вдячна Байдену за його непохитну підтримку боротьби України за свободу, яка поряд із сильною та двопартійною підтримкою в США була і залишається критично важливою.

Український президент зазначив, що за останні роки було ухвалено багато сильних рішень, і вони запам'ятаються як сміливі кроки, зроблені президентом Байденом у відповідь на складні часи.

"І ми поважаємо сьогоднішнє жорстке, але сильне рішення. Ми завжди будемо вдячні за лідерство президента Байдена", — йдеться у повідомленні.

Зеленський підкреслив, що Байден підтримував Україну в найдраматичніший момент, допомагав не допустити окупації країни Путіним і "продовжував підтримувати нас протягом усієї жахливої війни".

Наприкінці посту глава української держави додав, що поточна ситуація в Україні і в усій Європі не менш складна, і "ми щиро сподіваємося", що сильне лідерство США, що продовжується, не дозволить російському злу досягти успіху або змусити свою агресію окупитися.

Зазначимо, у неділю, 21 липня, президент США Джо Байден опублікував заяву у соцмережі Х, де сказав, що відмовляється переобиратися на другий термін президента. Наступною посадою він повідомив, що замість себе на посаду президента США пропонує віце-президента Камалу Харріс.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп відреагував на рішення Байдена вийти з президентських перегонів у США. Трамп уже прокоментував зняття Байдена із виборів. Після того, як американський президент Джо Байден заявив, що виходить із президентських перегонів.

Судячи з його заяви телеканалу CNN, Трамп очікує, що висуватись від демократів тепер буде віце-президент Камала Харріс. Він заявив, що її "легше перемогти, ніж Байден". Самого ж Байдена він назвав "найгіршим президентом в історії нашої країни".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини