Зеленський відреагував на слова Трампа, який хотів би "завершити війну за 24 години"

Володимир Зеленський заявив, що Трамп міг зробити все, щоб завершилася війна в Україні, коли він був президентом, але чомусь цього не сталося

Президент України Володимир Зеленський заявив, що йому видалися "незрозумілими" слова екс-президента США Дональда Трампа про те, що він би добився завершення повномасштабної війни проти України за одну добу, посадивши Київ і Москву за стіл переговорів. Як повідомляє портал "Коментарі", свою думку глава української держави озвучив в інтерв'ю "WJS".

Президенту України поставили питання, чи має він переживання перед майбутніми виборами в США, зокрема, якщо перемогу здобуде хтось інший, а не Джо Байден і тоді допомогу Україні може бути переглянуто? І саме тому він прагне завершити війни якнайшвидше.

Володимир Зеленський зазначив, що він справді хотів би, щоб війна в Україні завершилася якнайшвидше, але це ніяк не пов'язано з тим, що може змінитись адміністрація США. При цьому Зеленський уточнив, що допомога, яку отримала Україна за президентства Джо Байдена, це допомога під час повномасштабної війни і саме тому вона в рази більша від тієї допомоги, яку отримувала Україна за президента Трампа, але ніхто не знає, якою була б допомога Україні, якби зараз на чолі Білого дому був Дональд Трамп.

За словами Зеленського, йому незрозуміла заява Трампа про те, що війну нібито можна було б завершити за одну добу.

"Я не зрозумів, чому Дональд Трамп говорив, що за 24 години посадив би Путіна та Зеленського за стіл переговорів і завершив війну. Він міг тоді це зробити, коли він був. Але цього не сталося. Так, питання було не таке гостре – тому що не було повномасштабного вторгнення. Але було окуповано наші території", – заявив Володимир Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Зеленський прямо відповів, чи Україна готова до контрнаступу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дмитро Кулеба знову вирушив до африканського турне: чому це важливо для миру в Україні.