Головна Новини Політика президент Зеленський відреагував на рішення Німеччини передати танки Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на рішення Німеччини передати танки Україні

Український президент виразив слова подяки канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за рішення відправити танки Leopard 2 до України.

25 січня 2023, 15:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення канцлера Німеччини Олафа Шольца відправити танки Leopard 2 в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter президента України.

Зеленський відреагував на рішення Німеччини передати танки Україні

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

25 січня Німеччина офіційно оголосила, що передасть танки свого виробництва до України. Окрім власне німецьких танків, Олаф Шольц дозволив іншим країнам також відправляти Leopard 2 до України. Президент України відреагував та на таке рішення канцлера Німеччини, за що йому та іншим партнерам виніс слова подяки.

"Щойно почув про ці важливі та своєчасні рішення під час розмови з Олафом Шольцом. Щиро вдячний канцлеру та всім нашим друзям у Німеччині", — пише Володимир Зеленський у Twitter.

Володимир Зеленський вважає, що танки Leopard 2 стануть ще одним кроком для подальшої оборони України від російської агресії.

"Німецькі основні бойові танки, подальше розширення оборонної підтримки та навчальних місій, зелене світло для партнерів на постачання подібної зброї", — пише президент України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський посол в Берліні Сергій Нечаєв відреагував на рішення уряду Німеччини відправити танки Leopard 2 до України. Під час своєї промови Нечаєв використовував слова російської пропаганди та згадав часи Другої світової війни.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, який вказав через скільки часу танки Leopard 2 прибудуть в Україні. За словами німецького політика, спочатку українським військовим потрібно пройти необхідне навчання.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини