Головна Новини Політика президент Зеленський відреагував на постійні відключення світла: яке завдання дав міністру енергетики
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на постійні відключення світла: яке завдання дав міністру енергетики

Міністр енергетики Герман Галущенко отримав завдання від Володимира Зеленського щодо стану енергетичної системи України.

3 липня 2024, 08:37 comments6551
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд повинен активніше працювати у питаннях щодо проблем через відключення електроенергії. Президент доручив міністру енергетики Герману Галущенко щоденно  інформувати населення про стан системи, дефіцити та заходи, які робить країна.

Зеленський відреагував на постійні відключення світла: яке завдання дав міністру енергетики

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський у вечірньому звернені розповів, що дав завдання очільнику Міненерго Герману Галущенко повідомляти українців про стан енергетичної системи.

"Доручив також міністру енергетики буквально в щоденному режимі інформувати людей про стан робіт в енергетиці, про наявні дефіцити і про те, що країна робить заради їх заповнення", — сказав Зеленський.

Крім того, президент наголосив, що уряд має створити можливості, які б дозволили населенню пройти період з постійними відключеннями світла.

"Уряд повинен і значно активніше працювати для того, щоб у наших людей і наших компаній було більше можливостей закуповувати, виробляти, встановлювати все необхідне обладнання, щоб пройти цей складний період", — сказав президент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна 1 липня передавала електроенергію чотирьом країнам під час вимкнень світла у будинках українців.

Також "Коментарі" писали, що в "Укренерго" розповіли про чотири фактори, які впливають на тривалість вимкнень електроенергії у населення. До них належать російські обстріли, висока температура через яку споживається більше ресурсів, недостатня кількість електроенергії, які можуть надати партнери та ремонт української енергоінфраструктури, зокрема і атомних станцій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини