Головна Новини Політика президент Зеленський відреагував на нового генсека НАТО: як описав його
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на нового генсека НАТО: як описав його

Володимир Зеленський назвав позитивні якості нового генсека НАТО Марка Рютте, який на цій посаді замінить Єнса Столтенберга.

26 червня 2024, 17:32
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Новим генеральним секретарем НАТО став премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте. На обрання нового очільника НАТО відреагував президент України Володимир Зеленський, який назвав Рютте "сильним та принциповим лідером".

Зеленський відреагував на нового генсека НАТО: як описав його

Марк Рютте та Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення союзників, які обрали новим генсеком НАТО Марка Рютте. Зеленський розповів про основні теми, якими буде займатись Україна та новий очільник НАТО.

"У жовтні, ми очікуємо, що наша спільна робота щодо забезпечення захисту людей і свободи в усій нашій євроатлантичній спільноті продовжуватиметься в хорошому темпі. Я знаю Марка Рютте як принципового і сильного лідера, який протягом останніх років неодноразово демонстрував свою рішучість і далекоглядність", — повідомив президент у соцмережі X.

Також Зеленський подякував чинному генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу за його "видатний внесок у зміцнення НАТО" та "непохитну підтримку боротьби України за свободу".

Крім Зеленського, обрання Марка Рютте привітали й інші українські політики, зокрема керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Ваше лідерство і відданість принципам демократії є надзвичайно важливими для нашого спільного майбутнього. Дякую за постійну підтримку України у ці важкі часи", — сказав Єрмак.

Термін мандату Єнса Столтенберга на посаді очільника НАТО закінчується у кінці вересня, після цього очільником альянсу стане Марк Рютте.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу реакцію з Росії на нового генсека НАТО Марка Рютте.

Також "Коментарі" писали по заяву Столтенберга, який повідомив про готовність НАТО привести ядерну зброю до бойової готовності і таким чином відправити сигнал для основних ворогів — Китаю та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини