Головна Новини Політика президент Зеленський відповів Папі Римському на його заклики до капітуляції України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів Папі Римському на його заклики до капітуляції України

Зеленський назвав заклики Папи Римського віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, та тим, хто хоче знищити

11 березня 2024, 08:30 comments3785
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський нагадав, що російські вбивці не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці та українки зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у своєму традиційному відеозверненні зробив президент Зеленський, розкритикувавши тих, хто "за дві з половиною тисячі кілометрів" займається "віртуальним посередництвом".

Зеленський відповів Папі Римському на його заклики до капітуляції України

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"В Україні багато було колись білих стін будинків та церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно каже, хто саме має зупинитись, щоб війна зупинилася. Кожен, хто захищає життя та людей, виконує найпочеснішу місію, яка тільки може бути в умовах такого антилюдського вторгнення...", – наголосив президент.

Він наголосив, коли російське зло 24 лютого розпочало цю війну, всі українці стали на захист. Християни, мусульмани, юдеї – все.

Володимир Зеленський висловив подяку кожному українському капелану, які – з армією, у Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя та людяність, підтримують і молитвою, і розмовою, і ділом.

"От що таке церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатися віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити", – сказав Зеленський.

Потрібно уточнити, що президент не згадав у своєму зверненні Папу Римського Франциска, але, очевидно, його слова стосувалися саме заяви понтифіка, яка порадила Україні "мати відвагу білого прапора" та вести переговори з РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Папа Римський Франциск назвав Україну "стороною, що програла" у війні з РФ. Папа Римський заявив, що Україна "має набратися хоробрості", "викинути білий прапор" та ініціювати переговори про закінчення війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Україну закликають розпочати мирні переговори із РФ: як реагувати Києву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини