Головна Новини Політика президент Зеленський відповів на пропозицію Порошенка щодо закону про колаборантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів на пропозицію Порошенка щодо закону про колаборантів

Він сказав, що лідер повинен робити, а не говорити

12 лютого 2021, 14:30 comments3306
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський прокоментував парламентську ініціативу свого попередника Петра Порошенка і його партії "Європейська солідарність", які ініціювали прийняття закону про колаборантів. Про це повідомили в пресслужбі глави держави.

Зеленський відповів на пропозицію Порошенка щодо закону про колаборантів

Зеленський. Фото: ОП

Під час робочого візиту на Донбас 11 лютого під час спілкування з пресою Зеленському поставили запитання про те, чи підпише він закон про колаборантів, який ініціювала партія Порошенка, в разі його прийняття.

Зеленський заявив, що у партії "Європейська солідарність" була можливість закрити телеканали, які фінансуються з окупованих територій і Росії (112, NewsOne і Zik) ще у 2018 році.

Він сказав, що будь-які законодавчі ініціативи подібного роду є лише потугами, оскільки будь-який лідер повинен робити серйозні кроки, а не тільки говорити.

Довідка 2 лютого 2021 року Президент Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака та його бізнес-активи, серед яких виявилися телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником цих трьох медіа вважають Віктора Медведчука.

Зеленський заявив, що закриті телеканали працювали проти національної безпеки України, і підривали шлях нашої країни до Європейського союзу і НАТО. Міністр культури Олександр Ткаченко звинуватив їх в інформаційному тероризмі та роботі на російську пропаганду.

Після блокування телеканалів п'ятий президент України Петро Порошенко закликав Зеленського прийняти закон про колаборантів, який ініціювала його партія в парламенті.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Україна не дозволить Росії зірвати режим припинення вогню.

Читайте також про те, хто може стати новим прем'єр-міністром України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

12 лютого 2021, 14:56

Такое впечатление , что ЗЕленский либо ДУРАК или полный ДОЛБОЕБ, что скорее всего! Посмотрим на сколько "умника хватит"!


Новини