Головна Новини Політика президент Зеленський відповів, коли закінчиться війна і назвав рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів, коли закінчиться війна і назвав рік

Зеленський у Хорватії заявив, що ситуація на полі бою дозволяє закінчити війну в Україні 2025 року.

сьогодні, 20:10
Поділіться публікацією:

 Президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація на полі бою створює умови для кроків, які можуть призвести до припинення війни, розв'язаної Росією, не пізніше 2025 року. Про це він повідомив під час саміту "Україна – Південно-Східна Європа", що відбувся в хорватському Дубровнику.

Зеленський відповів, коли закінчиться війна і назвав рік

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

 "У жовтні, листопаді, грудні у нас є шанси зрушити справи у напрямку миру і тривалої стабільності. Ситуація на полі бою створює нагоду зробити цей вибір – вибір рішучих кроків, які дозволять закінчити війну не пізніше 2025 року", – заявив він.

Президент також висловив надію на активну участь міжнародних партнерів у цьому процесі: "Лідерська позиція президента Байдена, сильні та мудрі кроки з боку Британії, Франції, Німеччини, Італії та інших країн можуть стати запорукою миру в Україні", – додав він.

Зеленський наголосив, що запрошення України до НАТО та майбутнє членство країни в Альянсі стануть важливими кроками до миру. За його словами, якщо це питання буде вирішене, Росія зрозуміє, що Європа має чітко визначені кордони, незалежні держави, і кожна з них має право обирати своє майбутнє.

"Правда полягає в тому, що прийняття Росією цієї реальності може початися лише з розуміння того, що Україна ніколи більше не буде підкорена Росією", – зазначив глава держави.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, коли Україна підготує документ з умовами завершення війниУкраїна завершує роботу над документом, який міститиме детальні умови для справедливого завершення війни з Росією. Завершення роботи над цим документом очікується вже в листопаді. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на саміті "Україна – Південно-Східна Європа".

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини