Головна Новини Політика президент Зеленський відповів, коли готовий до перемовин з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів, коли готовий до перемовин з Росією

Присутність представників Росії на другому саміті миру буде свідчити про те, що країна-агресор готова до перемовин

16 червня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

Присутність представників Росії на другому саміті миру свідчитиме про готовність їх до переговорів щодо припинення війни.

 Зеленський відповів, коли готовий до перемовин з Росією

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Президент України Володимир Зеленський зробив цю заяву під час прес-конференції, підбиваючи підсумки саміту миру у Швейцарії.

За словами Зеленського, багато держав висловлювали бажання залучити представників РФ ще на першому саміті миру. Проте більшість країн одночасно "не хочуть навіть потиснути їм руки".

Президент нагадав, що Росія блокувала будь-які ініціативи ще до початку повномасштабного вторгнення.

 "Було майже 200 мінських зустрічей, де не було вирішено жодного питання. Росія все блокувала. Чому? Бо не вигідно було завершувати війну. Тому обрано правильний процес — саміт миру, а потім розробка детального плану, а потім цей план буде передано Росії. І тоді побачимо, чи готові вони до завершення війни", — сказав президент.

Він наголосив, що присутність Росії на другому саміті миру стане сигналом про її готовність до припинення війни.

 "Що буде з Росією на другому саміті? Їх присутність там, буде означати, що вони вирішили припинити війну", — сказав президент.

Зеленський підкреслив, що Україна прагне завершення цієї війни.

 "Що стосується перемовин. То Росія хоч завтра може почати з нами переговори, не чекаючи нічого, якщо вийдуть з наших територій. Це є повагою до статуту ООН", — заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що названа умова, яка дозволить Росії взяти участь у Саміті мируГолова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала основну умову за якої Росія може взяти участь у наступному Саміті миру. За її словами, Кремль має для цього проявити бажання та дотримуватись мирних переговорів на основі Статуту Організації об'єднаних націй. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

17 червня 2024, 06:49

Когда, когда? До последнего украинца, вот тогда и переговоры. Клоун-убийца. И зачем было все это? Зачем столько жизней потеряно, столько городов разрушено? Только для набивания карманов зе-выблядков, разворовывая помощь и обдирая народ. Мразь циничная


Новини