Головна Новини Політика президент Зеленський відповів Китаю та іншим країнам, які не підтримали Саміт миру у Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів Китаю та іншим країнам, які не підтримали Саміт миру у Швейцарії

Володимир Зеленський на підсумковій прес-конференції після Саміту миру у Швейцарії наголосив, що війна – це не розбіжності, а неповага та агресія Росії проти України

16 червня 2024, 18:10
Поділіться публікацією:

 Президент України Володимир Зеленський заявив, що війна – це не просто розбіжності, а прояв неповаги та агресії. Так він відреагував на запитання журналістів щодо позиції Китаю та Бразилії, які не брали участі у Саміті миру в Швейцарії і не підписали підсумкове комюніке.

Зеленський відповів Китаю та іншим країнам, які не підтримали Саміт миру у Швейцарії

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Про це глава держави розповів під час брифінгу за результатами саміту миру у Швейцарії.

 "Допомогти звузити розбіжності… Але війна це не розбіжності, це неповага до життя людей, до свободи, до демократії, до цінностей однієї країни, і це Росія, вона окупант, проти іншої країни, і це Україна і вона жертва. Це не розбіжності, це не якесь дипломатичне непорозуміння, це серйозна історія, серйозна кількість жертв", — наголосив Зеленський.

Він нагадав, що Україна не починала війну і не веде її на території Росії – бойові дії відбуваються виключно на українській землі. Крім того, президент зазначив, що принцип територіальної цілісності був визнаний усіма учасниками саміту.

 "Щойно і Бразилія, і Китай доєднаються до тих принципів, які нас сьогодні об’єднали, ми будемо раді чути їх думки, навіть якщо вони не співпадають із більшістю світу. Це нормально – об’єднувати зусилля для закінчення війни", — додав президент.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що стали відомі усі країни, які не підписали спільну заяву Саміту миру. За підсумками дводенного Саміту миру у Швейцарії 80 країн з 93 учасників міжнародного заходу підписали спільне комюніке. Таким чином лише 13 з них відмовились від спільної заяви за підсумками Саміту миру. 

13 країн, які не підписали спільне комюніке Саміту миру: Вірменія, Бахрейн, Колумбія, Таїланд, Індія, Індонезія, Лівія, Мексика, Саудівська Аравія, Південна Африка та ОАЕ. Також не підписала документ Бразилія та Ватикан, які на заході була спостерігачами.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини